Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przestał dzialac centralny z pilota.

stempel
26-04-09, 19:14
No wlasnie jak w temacie ,lampka mruga centralny dziala z kluczyka ale jak naciskam guzik w pilocie nie dziala.Przestalo dzialac z dnia na dzien ,bezpiecznik sprawdzilem baterie wymienilem,maił ktos podobny problem z orginalnym pilotem hondy?

agent
26-04-09, 21:07
Może poszedł siłownik master więc jak on się nie zamknie to i pozostałe się nie zamkną. Jak kręcisz z kluczyka to sie zamyka, krańcówki łapią że jest zamkniety i zamykają pozostałe dzrzwi.

stempel
26-04-09, 21:11
Mhm.... jest sposob aby to jakos sprawdzic?

LemonR
26-04-09, 21:40
Mhm.... jest sposob aby to jakos sprawdzic?

1. Wymontować i podłączyć do źródła 12V.
2. Można nie wymontowywać tylko odpiąć od sterownika CZ i podać w/w napięcie. Tu trzeba wiedzieć na które przewody (schemat byłby mile widziany) jeśli go nie mamy to patrz punkt1

A tak w ogóle to centralnym zamkiem najprawdopodobniej steruje centralka alarmu więc trzeba sprawdzić czy wychodzi impuls sterujący do sterownika zamka po naciśnięciu przycisku pilota. Jeśli nie to usterki szukaj w centralce alarmu.

stempel
26-04-09, 23:56
rozprogramowal sie pilot w momecie wyjecia bater. Wie ktos jak programuje sie piloty,czy aso?

LemonR
27-04-09, 08:53
napisz chociaż jaki to pilot/firma przecież nie wszystkie programuje się tak samo

stempel
27-04-09, 18:45
maił ktos podobny problem z orginalnym pilotem hondy?jeszcze raz ,jest to orginalny pilot do civica 2004 r

przemulus
29-04-09, 08:06
podłącze sie do tematu, u mnie centralny dziala Ok ale od samego poczatku jak kupilem to autko podczas zamkniecia czy otwierania auta nie ma zadnych sygnalow swietlnych jak to zazwyczaj bywa w kazdym samochodzie z centralnym czy to jest normalne w EM2? Doadam tylko ze alarm jest oryginalny hondowski...

LemonR
29-04-09, 11:05
Doadam tylko ze alarm jest oryginalny hondowski...

Honda nie produkuje alarmów więc coś takiego jak "oryginalny hondowski" nie występuje .
Najczęściej montowane były alarmy Prestige ale tych też było kilka modeli.

stempel
29-04-09, 22:57
rysunek mojego pilota jest w ksiazce ''obsluga samochodu"wiec wzialem go za orginalny.wiec moze tos wie jak sie go programuje?

Grzesieklodz
29-04-09, 23:43
umnie jak zamykam to mrugaja kierunki 3 razy jak otwieram to raz, i tez mam "orginalny hondy" a wie ktos gdzie mozna kupic obudowe pilota bo maja strasznie pozdzierana jest a w hondzie maja ale tylko piloty po 500 + vat :/

LemonR
30-04-09, 07:59
Pokażcie jakieś zdjęcie jak ten pilot wygląda. A najlepiej to wsadzić głowę pod kierownicę (głęboko) i odczytać co jest napisane na centralce.

wojtek5300
30-04-09, 21:37
a wie ktos gdzie mozna kupic obudowe pilota bo maja strasznie pozdzierana jest a w hondzie maja ale tylko piloty po 500 + vat :/Ja kupiłem dwie sztuki u gościa który dorabia klucze samochodowe i zajmuje sie elektronika samochodowa . Ma dobrze zaopatrzony sklepik w breloki itp. i tam miał do hondy obudowy do pilotów . Wyglądaja jak orginały i sa z niezłego materiału . Uzywam juz 1.5 roku i nic sie nie pościerało . Płaciłem 30 zł za szt

Grzesieklodz
01-05-09, 22:24
wojtek5300 dzieki za info poszukam u siebie