PDA

Zobacz pełną wersję : Czy pipka jak nie wyłącze świateł a zgasze silnik ??

konju
24-04-09, 21:45
Witam wszystkich
w sumie mam dwa pytania:
pierwsze jest już w tytule. nie wiem czy jest choć według mnie powinien być, sygnał informujący o włączonych światłach kiedy się wyłącza silnik lub otwiera drzwi. w moim CIVICU niestety nie ma i już dwa razy akumulator kaput. czy jest taki czujnik i jak go zreanimować ??
drugie pytanko tego typu:
zauważyłem że ogrzewanie samochodu lekko szwankuje tzn. raz na jakiś czas (myślę że będzie to ok 20-30 minut) pomimo pokrętła od ogrzewania na czerwonym polu, zaczyna wiać chłodnym a nawet zimnym. trwa to ok 5 minut i wraca do normy na kolejne 30 minut po czym wszystko się powtarza. co to może być ??
nadmienie że termostat wymieniony.
pozdrawiam

urlejn
24-04-09, 21:48
co do pipania to jest takie coś jak wyłączysz silnik i otworzysz drzwi a zostawisz światła to jest ciągły sygnał.

konju
24-04-09, 21:50
co do pipania to jest takie coś jak wyłączysz silnik i otworzysz drzwi a zostawisz światła to jest ciągły sygnał.

no właśnie u mnie nie ma sygnału. czy np. spalił się bezpiecznik ?? a jeśli tak to gdzie go szukać ??

andrzejk52
25-04-09, 19:33
Zdemontuj krańcówkę w lewych drzwiach, posmaruj wd. Uważaj na zaślepkę gumową.

agent
26-04-09, 08:35
Problemy z ogrzewaniem są nieraz jak masz sporo za mało płynu w zbiorniku

dychy
26-05-09, 16:50
A co do pipkania to mam pytanie czy takowe występuje gdy nie zapniecie pasów? U mnie nie ma..Tylko kontrolka świeci na czerwono...

Brad
26-05-09, 17:15
widze ze masz 2002r u mnie 2005 rok pipka jak nie zapniesz pasow a u brata przed liftem 2001r nie pipka moze pipkanie przy pasach dawali od ktoregos rocznika nie wiem:)

genior
26-05-09, 18:32
wychodzi na to że trąbią o pasach od czasu lifta, da się to a propo jakoś obejść?