PDA

Zobacz pełną wersję : Nieróna praca silnika

Frydzio
24-04-09, 01:21
witam

mam problem z falujacymi obrotami i nierowna praca silnika, d13b2, wymienilem

- kopulka
- palec
- swiece
- kable
- wycialem katalizator
- wyczyscilem krokowy
- cewka
- sonda lambda
- nie ma bledu na cpu

kolektor wydechowy oki

zaplon ustawiony wg linii markera ktora zrobiona bla przed demontazem aparatu zaplonowego, oboty faluja chyba tylko na niskich obrotach

nie mam juz pomyslow, co to moze byc?

maciek070188
24-04-09, 08:12
gaznik w takim razie do wyregulowania lub cos mu dolega

Skoti
24-04-09, 15:20
Przydało by się wyregulować i wyczyścic gaźnik. W jakiej granicy falują ci obroty ?

nike69
24-04-09, 16:20
ja tez stawiam na gaznik
a tak przy okazji zmniejszylo ci sie spalanie po zalozeniu tej sondy ? bo wiem ze miales z tym problem, mi z tej okazji ze teraz jest cieplo pali 8-9

Frydzio
24-04-09, 22:41
elo

co do spalania to jeszcze nie mialem okazji zalac na full i sprawdzic ale zrobie to na dniach...

co do falowania, to faluje na ssaniu jak i po ssaniu i tak 100-200 rpm w gore i w dol...

a gaznik to przeczyscic samemu jakims cudem z allegro, czy oddac do regeneracji? i z tego co wiem to pewnie spore koszta takiej roboty?

dzieki i pozdro

skitels
25-04-09, 10:10
podpinam się do tematu
byłem ostatnio na regulacji zaworów i po tym zabiegu po przejechaniu około 1000km zauważyłem że silnik nie równo pracuje na wolnych obrotach ma wahania po miedzy 600 a 900 obr/min oraz widać te prace silnika tzn dokładnie co parę sekund go tak rzuca jak by próbował równo chodzi a potem znowu szarpanie czy to zapłon się mógł przestawić ??czuć drgania na wolnych obrotach