Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Indiglo w nawiewach EJ9 D14A3

zyrafal
23-04-09, 21:25
Witam

Zakupiłem u MoMana indiglo pod regulację nawiewów. Narazie tylko pod nawiewy (na tarcze narazie nie starczyło kasy). Razem z indiglo dostałem inwerter, jednak jakiś o mniejszej mocy - Moman tłumaczył to tak : W takim razie dołączamy słabszej mocy tak by nie uszkodził panelu nawiewu, a w przyszłości przy zakupie tarcz po prostu wymienimy ten na duży – oczywiście bezpłatnie
Może poprostu chcieli się tych o słabszej mocy pozbyć...nie wiem, nie interesuje mnie to.
Teraz pytanko - mając na uwadze to, że w przyszłości będę wymieniał również tarcze, a co za tym idzie również ten inwerter, to gdzie i jak powinienem ten inwerter podpinać?? Czy mam podpinać go pod te przewody co lecą na licznik?? Czy może podpiąć jakoś pod przewody co lecą na regulację nawiewów? Jak myślicie? I wogóle jak to się podpina - skąd będę wiedział gdzie jest plus a gdzie minus? Po kolorach kabli?

Z góry dziękuję za pomoc;)

headone
23-04-09, 23:34
Ja mam momana na tarczach i na nawiewie w EG :)
Inwerter od tarcz podłaczyłem do żaróweczek które sa w zegarach, miernikiem szukałem gdzie plus i gdzie minus i tam podpiołem. A do tego inwertera odrazu podpiąlem nawiew.

PS. Najlepiej podłaczyć pod światła postojowe.

ygor
24-04-09, 09:54
ja tez podpialem pod zegary , plus mozesz tez zlokalizowac zarowka - jeden biegun do masy a drugim szukasz plusa - az zaplonie :-)

Pamietam ze z nawiewami strasznie sie meczylem , ciezko to rozebrac , powodzenia

jeszcze jedno , za zegarami masz taka stalowa rure./poprzeczke - od konstrukcji samochodu , doo niej latwo mozesz zamocowac inwerter np na trytetki - nie beda sie majtac , swietnie sie trzymaja ...

zyrafal
24-04-09, 11:28
ja tez podpialem pod zegary , plus mozesz tez zlokalizowac zarowka - jeden biegun do masy a drugim szukasz plusa - az zaplonie :-)

Pamietam ze z nawiewami strasznie sie meczylem , ciezko to rozebrac , powodzenia

jeszcze jedno , za zegarami masz taka stalowa rure./poprzeczke - od konstrukcji samochodu , doo niej latwo mozesz zamocowac inwerter np na trytetki - nie beda sie majtac , swietnie sie trzymaja ...

Sposób z żarówką faktycznie dobry, myślę że dioda 12V też by się nadała - spróbuję.
Co do nawiewów - mam juz je rozebrane na czynniki pierwsze także luzz - roboty było ale wszystko gładko poszło:)
Mocowania inwertera - całkiem fajny pomysł - tylko słyszałem, że potrafi on wydawać jakieś piski, także spróbuję go chyba wcześniej czymś owinąć w celu wygłuszenia:cool:
No ok - w takim razie będę podpinał pod zegary:D

Dzięki chłopaki

Infi
27-04-09, 23:12
tak inwerter piszczy:D to norma ale z czasem sie przyzwyczaisz i nie bedziesz zwracac na to uwagi.