PDA

Zobacz pełną wersję : czy to krokowiec????

flexiuk
23-04-09, 01:03
witam............. d15b7
od niedawna jak odpalam zimny silnik obroty sa ok 900 i musze lekko przygazowac zeby wskoczyly na 1500 i trzyma te obroty ,dzieje sie tak nie zawsze .kiedys nie musialem nic gazowac od razu po zapaleniu zimnego silnika byly obroty 1500 . czy ten objaw ma cos wspolnego z silniczkiem krokwym??

czara
23-04-09, 07:20
wygląda na to ze ma, ale zanim zaczniesz się z tym bawić spróbuj może wyregulować obroty śrubką.mi to dało spokój na jakieś 2 miesiące :D Ja tez tak mailem jak było zimno odpalałem i musiałem dodawać gazu bo obrotu tak nisko spadały - czyszczenie krokowca i przepustnicy pomogło

chubik
23-04-09, 21:08
Nie ruszaj żadnych śrubek.Wyciądnij krokowca i do benzyny z nim extrakcyjnej.Niech sie chłoapak przeczyści.Tylko powyciągaj uszczelki wszystkie z niego bo powieksza swoje rozmary o 8 x :D

flexiuk
24-04-09, 01:38
dzięki za szybką odpowiedz ...w sobotę się za to zabiorę ....pozdrawiam

teg
24-04-09, 17:00
spróbuj może wyregulować obroty śrubką

Ja tak się nie znam ;) ale u mnie taka regulacja pomaga na co najwyżej kilka sekund - komputer i tak dobiera sobie uchylenie przepustnicy po chwili.

czara
28-04-09, 11:17
no mi pomogła na jakiś czas ale i tak w końcu musiałem czyścic przepustnice i krokowca plus tylko taki ze dojeżdziłem do końca mrozów i moglem się tym zająć w miarę ludzkich temperaturach :D