Zobacz pełną wersję : dolot CDTI
witam, robił ktoś już coś takiego do 1.7 diesla ? byłbym zainterswoany czyś takim, stad moje pytanie. Czym to się rożni od dolotu do benzyniaka ? czy to to samo ? szukałem troche po sieci ale nic konkretnego nie moge znaleźć. Byłbym wdzięczny za jakies info, Pozdrawiam :)
Moim zdaniem źle kombinujesz. Taki tuning jak zmieniony dolot, inny filtr robi się w benzynówkach bez turbo. W TD profesjonalnie to robi się program do silnika na hamowni. Dużo prościej i ze znacznie lepszymi skutkami. W przypadku CDTi może to wyglądać coś jak to: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=6369 .
dzieki wielkie rozejrze sie troce za takim chipem. Orientuje sięktoś w cenach takiej modyfikacji ?
Wpisz w allegro chiptuning to będziesz miał ceny. W zasadzie są 2 wyjścia. Albo wkładasz tzn boxa czyli wpinasz tylko kostkę z odpowiednim programem do konkretnego silnika modyfikująca praće komputera albo zlecasz tuning na hamowni poprzez wgranie innego oprogramowania. Zaleta tego pierwszego jest banalność montażu i niska cena (można kupić gotowca na allegro). Zaleta tego drugiego jest dopasowanie programu szczegółowo pod Twój silnik, rzeczywisty pomiar mocy a nie zapewnienie tylko na papierze no i pewnie jakaś gwarancja i możlowość podjechania na dodatkową regulację. Więcej się tematem nie interesowałem ale są tu tacy co więcej wiedzą. Jako tuner chwalony jest na forach tuning u Mastersa z linku jaki Ci podałem. Bliżej w okolicy nie znam.
Dzięki, porozglądam się troche. Najchetniej posluchalbym opinii osoby ktora już robila takiego moda w w tym silniku. Noże ktoś taki tutaj trafi :D
Boxy to zlo. Jesli istnieje fizyczna mozliwosc (bo sa auta, ktorych po prostu sie nie da) to zawsze tylko chip.
A ludzi, ktorzy robili najlatwiej znajdziesz patrzac w dział "Nasze Hondy". Jest tam kilka zrobionych diesli.