Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : awaria hondy

grabcio188
22-04-09, 14:38
Witam. Mam problem w hondą civic coupe V gen 95rok i liczę na pomoc. Gdy dojeżdżałem do domu po długiej podróży nagle spod maski zauważyłem wydobywający się dym i ciągnący się za mną szlak jakiejś substancji. Następnego dnia sprawdziłem i powodem była dziura w nakrętce od płynu chłodniczego(tego metalowego). Zakleiłem więc dziurę ale dym cały czas się wydobywa po 2minutowej pracy silnika. Przeczyściłem zbiornik dolałem wody, rurki również sprawdziłem i problem nadal jest. Na dodatek silnik teraz nie chce zapalić. Proszę o pomoc i odpowiedź na pytanie co może być powodem tego problemu. Podejrzewam że być może instalacja się zapowietrzyła ale tu mam kolejny problem bo nie widzę korka by ją odpowietrzyć.

Misiekemeryt160
22-04-09, 14:41
uszczelka pod głowica??

fachowiec83
22-04-09, 15:01
tez obstawiam uszczeleczke...

Siny26
22-04-09, 15:55
wymień korek od chłodnicy a nie zaklejaj !

mozes
22-04-09, 16:21
powodem była dziura w nakrętce od płynu chłodniczego(tego metalowego).
Rozumie, że była dziura w korku od chłodnicy?

Zakleiłem więc dziurę
korek od chłodnicy pełni funkcję"zaworu" jeżeli ciśnienie w układzie wzrasta to właśnie poprzez korek płyn przelewa się do zbiorniczka wyrównawczego zatem korek należy wymienić a nie zaklejać

dym cały czas się wydobywa po 2minutowej pracy silnika
dym wydobywa się ale skąd?! może płyn leciał na wydech i jak się troszkę nagrzeje to się dymi - to chyba normalne,
napisz czy auto przegrzałeś - wskazówka temp. na czerwonym polu, sprawdź czy jest iskra na świecach
W taki sposób opisałeś problem, że nie dziwi mnie braku aktywności forumowiczów

grabcio188
22-04-09, 17:15
nakrętkę zmienię tylko póki co czekam na nowa. czynnik się grzeje i widać wtedy parę która wychodzi bokiem spod nakrętki(już nie dziura).zakleiłem żeby sprawdzić czy to to ale to nie było to raczej. tak dziura była w nakrętce tak jakby ktoś wbił powiedzmy śrubokręt. auta nie przegrzałem. Napisałem problem tak jak był a za dużo z autem nie działałem gdyż wolałem się wpierw upewnić by czegoś nie zepsuć:)..ale dzięki za wskazówki. sprawdzę uszczelkę