Zobacz pełną wersję : Jakie opony polecicie.
norbidragon
07-03-06, 17:13
Moze ktos jezdził na takich. Niewiem ktore wybrac Toyo czy Yokohama.
A moze macie inne propozycje. Ładne oponki ktore dobrze sie kleją.
zalezy do czego i jaki model.
zalezy tez jaka kasa i tak jak wyzej ile cali jaki model
norbidragon
07-03-06, 20:31
Mysle o TOYO PROXES T1R lub Yokohama AVS V550.
Rozmiar 195/50/15R.
nie wiem czy ktos od nas jezdzil na avs ale na T1R sporo osob i kazdy racej je poleci
mysle ze jedne i drugie mozna polecic. to naprawde wysoka półka. kieruj sie osobistymi preferencjami i ceną.
mysle ze jedne i drugie mozna polecic. to naprawde wysoka półka. kieruj sie osobistymi preferencjami i ceną.
dokladnie zagadaj do lukiasza ma dobra cene na toyo
apropo http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89422325
Ja kupiłem tydzień temu nowiutkie Yokohamy AVS Sport 195/45 R16.. ponoć są ultraciche ze względu na brak poprzecznych rowków.. mają *****isty wzór bieżnika no i pisze na nich "made in Japan".. :lol:
norbidragon
12-03-06, 16:49
Chodzi o 195/50/15r. Do Crxa B16. Cos z zycia bo wybor jest duzy i co firma to co innego polecaja.
i juz nie ma co dodac w temacie
a co z kumho ECSTA SPT KU31 tez wyglądaja i są tansze ?? :?: i chyba 550 nie występuje w rozmiarze 195/50/15 tylko model 500 ??
norbidragon
12-03-06, 23:40
Masz racje edeejay. Pomyliłem sie bo wogole chodziło o model S.DRIVE (AS01). Chyba zdecyduje sie na Yokohame. Notowana wyzej niz TOYO a innych propozycji nie widze.
a falkeny :?:
kupa ;)
sam masz kupy teraz 8)
Falken Azenis nie jest kupą- reszta kupa :o
Czy kupy sie okaze w sezonie
nie chce zakladac nowego tematu mozecie mi powiedziec co bym dorwal dobrego
na rozmiar 215/55/16 (ziomek ma problem a ja sie c**** znam)
w stosunku cena jakosc szukac Toyo or Yokohama or cos innego?
tak w cenie ok 400zl mozecie mi krótko doradzic czego szukac?
215/55/16
to chyba nie do twojego :?: poniewaz bedziesz ocieral nadwozieom o opony
na rozmiar 215/55/16 (ziomek ma problem a ja sie c**** znam)
w stosunku cena jakosc szukac Toyo or Yokohama or cos innego?
tak w cenie ok 400zl mozecie mi krótko doradzic czego szukac?
po pierwsze to dziwny profil tej opony, 55 strasznie wysoki - do cifa to ci chyba nie wejdzie przy 16 calach i 215 szerokosci....
co do opony to ja zawsze bede polecal Yokohame A520 - opona rewelacja, lepszej nigdy nie mialem, Toyo T1-S to przy Yoko slaba opona... ale za 400żł. Yoko nie kupisz w 16 calach...
W tej cenie falkena tez nie
sory ze nie sprecyzowalem ta opona ma wejsc do octavi
najlepiej kolo 400zl ale mowil ze max 500 chce dac za nia wiec czego by szukac?
pozdro
norbidragon
17-03-06, 19:57
No i moje juz przyleciały !!! Toyo Proxes T1R . Super oponka i made in Japan hehe. ( Dobrze sie klei juz mi do reki sie przykleiła jak odbierałem :D )
Nie chcę zakładać nowego tematu, ale może warto go odświeżyć po roku, gdyż dużo osób pozakładało Toyo i Yokohamy.
Co prawda już na 99,99% jestem zdecydowany na Toyo T1R, ale ostatnio trochę poczytałem opinie na sieci z których wynika, że warto też zastanowić się nad Yokohama AVS Sport 102 (niektórzy twierdzą, że jest lepsza od Toyo).
Mnie głównie zastanawia, która z tych opon jest lepsza na mokrej nawierzchni.
Jakby ktoś miał doświadczenia z obydwiema tymi oponami to proszę o opinie.
Mnie głównie zastanawia, która z tych opon jest lepsza na mokrej nawierzchni.
wiem ze toyo na mokrym sa kiepskie
nie wiem jak yokohama
Mhmm możesz powiedzieć, co znaczy kiepskie ;)) Bo szczerze mówiąc wybrałem je dlatego, że wiele osób twierdzi, że na suchym rewelka, a na mokrym bardzo dobre.
bo te opony sa przede wszystkim na sucha powierzchnie, tak samo jak good year f1, sa swietne, ale jak popada to trzeba uwazac, chociaz i tak bija na glowe inne opony:)