Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Maglownica - Coupe D15B7

p4bi5
06-03-06, 23:01
Witam :grin:

Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są objawy uszkodzonej maglownicy ?? Coś mi się straznie tłucze z przodu (szczególnie słychać lewą stronę na nierównościach). Zastanawiam się czy to nie jest wahacz albo jakieś sworzenie w wahaczu. W shelu miałem sprawdzaną zwieche i nic nie wykazało - czy luzy sworzni bądź uszkodzone wahacze mogą się nieujawniać na chwatakach ??

Pozdrawiam

Lcfr
07-03-06, 21:44
jezeli masz porzadnie rozwalony przedni górny wachacz to mozesz na postoju złapac za górna krawędz opony i mocnymi szarpnieciami pociągnac "do siebie"
jezeli duzy luz to bedzie stukalo...
ale taki luz by wyszedl u fachmanów....

a na maglownicy to jak wykonasz nieduze ruchy 5-7cm skrecajace w ta i z powrotem :smile: na kierownicy-
jak bedzie glosno stukac TO MOZE BYC-ale niekoniecznie-maglownica....

p4bi5
07-03-06, 22:19
To co to może być jeszcze ?

Czy krzyżak jest w stanie wydawać takie odgłosy ?? Poza tym na piatek sie umowilem u mechanika to bede wiedzial cos dokladnie - dzis mial zajety kanal to nie mozna bylo tego za bardzo sprawdzic. Jak sie szarpie za kolo to luzu nie ma, wiec wahacz chyba wporzadku, natomiast przy ruchach kierownica slychac stukanie. Czy narazie z tym mozna jezdzic (jesli chodzi o maglownice) ?? Mam zamiar jak najszybciej to naprawic jak bede wiedzial co to :) Czytalem na forum, ze jest jeszcze jakas srubka do regulacji maglownicy i mozna cos podciagnac ale nie wiem dokladnie gdzie tego szukac.

Pozdrawiam