Zobacz pełną wersję : Trudna sprawa z atrapa HB '04
Witam wszystkich
jestem nowy na formum i zwracam sie do wszystkich użytkowników o pomoc. Otórz muszę jak najszybciej wykupić ubezpieczenie AC na mojego CIVICa, ale zanim to zrobię muszę wymienić pękniętą atrapę chłodnicy:(
i tu zaczyna się problem bo nigdzie nie mogę doszukać się atrapy do CIVICa 1.4 16V z <2004r (po lifcie, refletory soczewkowe). Atrapa nie posiada szprosów tylko czarną kratkę w kształcie rombów. Sprawa jest naprawde pilna. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę!!!!
Masz tu chyba o taką ci chodzi http://moto.allegro.pl/item592334161_honda_civic_5d_2004_06_gril_atrapa.h tml
dzieki ale ta jest dosc mocno uszkodzona ma urwane zaczepy i nie ma znaczka H :(
Tu masz dwie propozycje
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?products_id=175
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?products_id=4923
zdaje sie ze kolega szuka orginału, znaczek to nie problem bo przekładasz z tej co masz.
Nie spiesz sie, pospiech to najgorszy doradca, a ubezpieczyc mozesz z uszkodzona atrapa, jak juz zrobisz to wtedy zglosisz ankes do umowy i zrobisz zdjecie naprawionego elementu, to nic nie kosztuje i to co masz zrobic zrobisz dobrze, a aneks to 5 minutowa sprawa, takze szukaj spokojnie w normalnych cenach nie daj sie naciagac na kase. Pozdrawiam
problem w tym ze logo H jest uszkodzone :( w serwisie krzykneli 520PLN :( uruchomiłem wszystkie kontakty i nic....
problem w tym ze logo H jest uszkodzone :( w serwisie krzykneli 520PLN :( uruchomiłem wszystkie kontakty i nic....
Ja szukalem do siebie (CTR - grafitowa) i w uzywce w zasadzie bylo nie do zdobycia. Czesciej sie pojawiala ze sporta (czarna). Za uzywke do sporta nie widzialem lepszej ceny niz 350.
Co do cen w ASO, zgadadza sie, atrapa 420+100 za znaczek (mowa o CTR, ale ceny zapewne zblizone). Pozostaje Ci albo cierpliwe oczekiwanie na okazje w uzywkach albo ASO :(
Uszkodzone logo przeszkadza w ubezpieczeniu?
atrapa jest trafiona w miejscu znaczka Hondy w ten sposob, ze pol znaczka jest ulamane i kawalek kratkowanej atrapy( Jest po prostu dzira)... chodzi mi o wzgledy estetyczne oraz o to ze w razie co nie wyplaca mi pelnej kwoty z AC...
dzieki za wasza pomoc, bede obserwowal ogloszenia
FILIPFM a gdzie kupiles atrape do swojego cifa?
atrapa jest trafiona w miejscu znaczka Hondy w ten sposob, ze pol znaczka jest ulamane i kawalek kratkowanej atrapy( Jest po prostu dzira)... chodzi mi o wzgledy estetyczne oraz o to ze w razie co nie wyplaca mi pelnej kwoty z AC...
dzieki za wasza pomoc, bede obserwowal ogloszenia
FILIPFM a gdzie kupiles atrape do swojego cifa?
Zdecydowalem sie na ASO, nie mialem czasu czekac az sie trafi uzywka (do tej pory widzialem raz, i to w komplecie ze zderzakiem - a minelo juz prawie 4 miesiace) a blacharz potrzebowal wszystkich czesci zeby ruszyc z robota. Poza tym jak pomyslalem, ze mialbym zaplacic ok 400 za uzywke, ktorej stan na ogol nie jest idealny to wole dac ok 100 wiecej za nowke.
Zreszta okazuje sie, ze ceny u handlarzy czasem nie odbiegaja jakos mocno od cen w ASO. Ojciec kupowal klamke do swojego Civica - na allegro najtaniej znalazlem za 45+ wysylka, w ASO 60 zl, .
chyba jestem zmuszony uderzyc do ASO... drazni mnie ten widok... auto dopiero co kupilem. Moze ktos z forumowiczow ma jakies znizki w ASO????????????????????????????????
http://www.honda.pl/szczegoly.php?grupa_p=10&arch=&sortuj=&cur=&grupa_rek[10]=&przedm=14229012
kurcze, blacharskie czesci nie sa uwzglednione w promocji... tylko te czesci ktore wyjda w czasie przegladu do wymiany
A czy orientujecie sie moi drodzy czy atrapa od CIVICa TYPE-R 2001-2003 bedzie pasowala do mojego sprzetu CIVIC 1.4 po 2004r refletory soczewkowe????????????????????
A czy orientujecie sie moi drodzy czy atrapa od CIVICa TYPE-R 2001-2003 bedzie pasowala do mojego sprzetu CIVIC 1.4 po 2004r refletory soczewkowe????????????????????
Nie pasuje. Musisz szukac poliftowej.