Zobacz pełną wersję : V gen a TDI ?
Witam.
mam takie pytanka;)
zagadalismy sie z kumplem, co do silnikow w V generacjach.
I on sie uparł na znalezienie silnika TDI pasujacego do v generacji.
pytanie czy jest taki silnik ;)?
bo wedlug mnie to chyba raczej nie ... ?
Misiekemeryt160
20-04-09, 22:20
z vw można włożyć 1.9 TDI co za problem
no jak to jaki problem ? on by przypasowal ?
Misiekemeryt160
20-04-09, 22:31
a H22 pasuje??
no ale to chyba inna bajka nie.. inna marka
z vw pasuje do skody to może i do Hondy przypasuje... kurcze ale ci ludzie mają potrzeby :(
to nie zadna potrzeba ;) to zwykly zaklad:)
wiesz kiedyś taksiarze do Warszawy wkładali silniki z Merca, z Garbusa ludzie robia trajki a górale mają takie traktorki nie wiadomo z czego więc pewnie wszystko można tylko po co?
Misiekemeryt160
20-04-09, 22:48
no ale to chyba inna bajka nie.. inna marka
i co z tego?? przekłądasz silnik ze skzrynia i całymi paistami. pzrerabiasz mocoowania zmieniasz wszystkie wiązki i jeździsz, co za filozofia.do malucha włożyli 1,7 z alfy do tyłu. do polo włożyli 2 silniki od GSXr ,gdzies było o auti TT co ma dwa silniki biturbo...te ruskie "coś " na podzespołach bmw seri 7,opel corsa A z silnikiem C20Xe z kadeta GSi, polonez z silnikiem od sierry... multum takich wydumek mozna wymieniac...wieć co za rpblem do civica włożyć 1.9 TDi który nawet ułożenie będzie miął te same..
Skoro są 5d z TDi od Rovera (chyba że puryści TDi uznają tylko od VW) to spokojnie możesz to wsadzić do Vgena, wiązka z 5d też się jakoś uda zainstalować może z małymi przeróbkami.
Pewnie z Rovera 400 też możnaby takie coś przełożyć.
Więc można tylko po co :D
zimą ma te przewage nad benzyną, że sam się otrzepuje ze śniegu.
ahhahahahhaha :D true true :D
maciek070188
21-04-09, 23:03
dobry diesle jest dobry ale i tak wole benzin;];];]
zimą ma te przewage nad benzyną, że sam się otrzepuje ze śniegu.
Tylko w przedziale temp. 0 do -10.
Powyżej śnieg sam topnieje.
Poniżej i tak nie zapali.
Zapali, zapali... Choć zależy co to za silnik diesla.
Małe 3 grosze:
Ale *****iście by jeździł taki 5/6 gen z 1.9TDI ARL z setupem na 250KM/450Nm... :eek::D
Małe 3 grosze:
Ale *****iście by jeździł taki 5/6 gen z 1.9TDI ARL z setupem na 250KM/450Nm... :eek::D
Do momentu pierwszego zakretu :)
Swoja drogą na allegro bylo kiedys zeswapowane 3000gt z 1.9 tdi 90km :D.
A ja widzialem projekt B16A2 w seicento :D:D:D
proponuję poczciwe 300D zeswapować a będą twoi prawnukowie jezdzić twoim civem oczywście wtedy i tylko wtedy jak rudy go nie zeżre :D
Mój TDI Dał radę przy -20, ale lałem dodatek do ropy. Ogólnie... A FE! Strasznie się do tubrbodezeli zraziłem.
...Bartuś...
05-05-09, 13:35
Ostatnio się właśnie tak zastanawiałem nad taką zabawą,ale nie swap'owanie TDI z VW a swap z Civic 8gen lub Accorda silniczka 2.2CDTI...Ciekawe na ile to był by trudny swap??
Ostatnio się właśnie tak zastanawiałem nad taką zabawą,ale nie swap'owanie TDI z VW a swap z Civic 8gen lub Accorda silniczka 2.2CDTI...Ciekawe na ile to był by trudny swap??
Podejrzewam, że taka sama rzeźba jak wsadzenie 1.9TDI od VW...
BTW. Corsa z silnikiem od Kadetta czy Skoda z silnikiem VW to bardzo kiepskie przykłady, bo tam praktycznie wszystko wchodzi bolt-on :cool: