Zobacz pełną wersję : Pomocy !!! nie odpala
Co jest z moja Honda wczesniej jak jeżdzilem wszysko pieknie było jeżdzila jak ta lala podjechalem pod dom i po okolo 4 godzinach wsiadlem z powrotem do mojej Hani żeby wyruszyc na miasto a tu :cry: kicha auto nie odpalilo z tego co sie zdązylem zorientowac jak przekrecam stacyjke to nie slychac jak sie zalącza pompa paliwa i podaje paliwo sprawdzalem bezpieczniki pod kolumna kierownicy sa ok sprawdzalem też przekażnik pompy paliwowej zdaje sie że tez jest ok Pomocy napiszcie co z tą pompa ze nie chce sie uruchomić :cry:
Moze juz przyszla na nią pora. Jaki masz przebieg w hani?
Sprawdziles podlaczenie akumulatora?
Jak jest H? jaka pojemnos? Jezeli nie masz iskry jestem przekonany,ze cewka siadla,mialem to samo w D13B2,podjechalem bylo OK,zgasilem i po 2godzinkach nie odpala,kreci,zupe dostaje,smierdzilo jaj z komina...a nie odpalala..Jezeli nie masz iskry jestem pewny ,ze to cewka(dla nie wtajemniczonych,cewka jest w aparacie zaplonowym :D )
hania to D15B2 moze to i cewak sprawdze jak tam z iskrą i dam znać
A ktory to cvc?? Bo moze to tez byc przekaznik glowny... baaardzo czesta awaria np. w Crkach... a efektem wlasnie jest niedzialajaca pompa, a brakiem iskry tez bym sie nie kierowal bo jak nie ma przekaznika(jest rozje***) to iskry tez nie bedzie... bez niego w zasadzie nic nie dziala :wink:
Dominik_bb
09-01-05, 11:00
Sprawdz bezpieczniki w komorze silnika chyba tez tam jest jeden bezpiecznik od pompy paliwa
Ja tez tak mialem kilka dni temu. Krecila a nie odpalala. Wieczorem ja postawilem i nastepnego dnia, kolo 15 nie zapalila. Odczekalem i kolo 20 zapalila. Nie wiem co bylo ale znou jezdzi jak nalezy 8)
Jak napisal, ze pompa nie zalacza, to jaka cewka ?
Ej... to jest przekaznik... zobaczysz Javo ze bedzie coraz gozej :P Znajdz przekaznik, wyjmij go i jak nie bedzie odpalal to wez ruski klucz do reki i uzyj go zgodnie z instrukcja.. zazwyczaj pomaga, ale to tylko polsrodek :wink: W przekazniku robia sie zimne luty i pewnego dnia nic mu nie pomoze :roll:
Ej... to jest przekaznik... zobaczysz Javo ze bedzie coraz gozej :P Znajdz przekaznik, wyjmij go i jak nie bedzie odpalal to wez ruski klucz do reki i uzyj go zgodnie z instrukcja.. zazwyczaj pomaga, ale to tylko polsrodek :wink: W przekazniku robia sie zimne luty i pewnego dnia nic mu nie pomoze :roll:
No tego sie obawiam... No ale zobaczymy... Ten przekaznik to sie jakos naprawia, czy nowy kupuje czy jak? :oops:
udalo mi sie okreslic co to jest napewno że pompa się nie włancza na 100% jest to przekaznik pompy paliwowej lub kostka co do niej jest podpiety ten przekaznik rozebrałem przekażnik troszke tam podlubalem i od czasu do czasu pompa się wlancza tylko nie wiem dokladnie co w tym przekażniku od nowa trzeba przelutować wiem ze był kiedys post na temat tego problemu. Jesli ktoś wie co trzeba tam przelutować prosze o odpowiedz .może tez tak być ze kostka ktora odpina sie od przekażnika ma zasnierzale styki i raz łapie raz nie jest moze jakis płyn do oczyszczenia styków.
przekaznikow nie ma co naprawiac tylko kupuje sie nowe, to nie majatek
W ASO okolo 300zł. Naprawic tez mozna... ale to troche nie o to chodzi bo za 2-3 miesiace bedzie to samo, przynajmniej ja tak mialem, kumpel sam sobie naprawil i dziala mu juz ponad rok, uzywany przekaznik kupilem chyba za 20 zł. I dziala juz ponad rok :grin: Mozna tez sklecic cos z polskich przekaznikow :D
Jakby komus chcialo sie bawic w naprawe to trzeba generalnie rozlutowac kazdy styk przekaznika i polutowac od nowa :roll:
koles ma civica 97 po dzwonie i nie moze odpalic .. :( wiecie moze czy te modele maja jakis czujnik wstrzasowy czy cos podobnego co wylacza zaplon ?
tnx
maja - szukac pod konsola srodkowa albo w schowku !!