Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : podswietlanie zegarów

speedy88
20-04-09, 09:22
Witam. Bede zmieniał podswietlanie zegarów. Wszystko wiem tylko potrzebuje info o ledach mam dwa linki nie wiem ktore oprawki maja byc.Z gory dzieki. Pozdr

http://moto.allegro.pl/item604077814_zarowka_r5_led_z_cokolem_zegary_pokr etla_za_2_99zl.html

http://moto.allegro.pl/item614109899_oryginalne_diody_do_zegarow_t5_r5_w_ oprawce.html

PS. Nie mowcie mi ze opcja "szukaj" sie kłania bo szukał i znalazłem ale wprawdzie linki ktore sa nie aktulne. A chce to zrobic za jednym podejsciem dlatego musze wiedziec jakie diody i z jakimi oprawkami qpic do mojego civic-a V gen.

BlueICE
20-04-09, 14:19
Kup diody T5/R5 bez oprawek. Oprawki s± takie same jak pod żarówki.

speedy88
20-04-09, 20:06
ok dzieki

marcin_g2
21-04-09, 05:55
bez oprawek i bedzie kombinował zeby to wszystko dobrze podlaczyc... dla mnie i te z pierwszego i te z drugiego linku wygladaja identycznie wiec powinny podejsc bez problemu

s3b
21-04-09, 09:26
A jest w ogóle możliwo¶ć pod¶wietlenia zegarów w samochodzie tak, żeby ¶wiatło było intensywne, a nie tak jak co u niektórych, że s± takie place zacienione miejscami?

BlueICE
21-04-09, 10:17
bez oprawek i bedzie kombinował zeby to wszystko dobrze podlaczyc... dla mnie i te z pierwszego i te z drugiego linku wygladaja identycznie wiec powinny podejsc bez problemu

co bedzie kombinował??
Wyciagnie żarówki z oprawek i wsadzi tam ledy. Widzisz w tym jaki¶ problem?

oprawki z pierwszego i drugiego linku s± takie same.. do Mercedes, Opel, Volkswagen, Audi, nasze maja inne styki.

A jest w ogóle możliwo¶ć pod¶wietlenia zegarów w samochodzie tak, żeby ¶wiatło było intensywne, a nie tak jak co u niektórych, że s± takie place zacienione miejscami?

Jest taka możliwo¶ć.
Zaciemnione miejsca przy ledach s± tylko w miejscach wzmocnienia zegarów, a te przegródki można wyci±ć jak komu¶ to przeszkadza.

speedy88
21-04-09, 10:37
http://moto.allegro.pl/item609661526_r5_t5_zarowka_diodowa_led_do_zegarow _tuning_2_19.html

kupiłem te. bo załorzeniu zrobie fotki . Nie spodziewam sie ze bedzie jak indiglo tylko chce miec dobrze oswietlona deske bo seria to troche niewypał. POzdrawiam

Siwyyy86
21-04-09, 11:08
co bedzie kombinował??
Wyciagnie żarówki z oprawek i wsadzi tam ledy. Widzisz w tym jaki¶ problem?

problem pewnie powstanie bo jak wiadomo ledowe zamienniki maja zmienna biegunowosc, wiec bedzie musial troszke pokombinowac, zeby wszystko swiecilo. te standardowe zaroweczki jak wlozysz, tak swieca, a ledy trzeba odpowiednio zainstalowac...

a co do intensywnosci swiecenia to wystarczy poszukac w dziale "teksty" masz tam wszystko pieknie opisane.. mozesz rozebrac zegary i od wewnetrznej strony zmywasz wacikiem do uszu i zmywaczem do paznokci farbe (?) w miejscach gdzie masz skale i cyfry. dodatkowo mozesz zrobic/kupic dimmer i bedziesz mial regulacje natezenia swiatla.

speedy88
21-04-09, 20:46
czyli jak wsadze w w oprawki to odrazu nie beda mi swieciły wszystkie???

BlueICE
21-04-09, 21:01
diody maja swoja biegunowosc
jak wsadzisz ja w oprawke to sprawdz czy swieci, jak nie to przekrec oprawke o 180^ posprawdzaj czy wszystko swieci zanim wkrecisz zegary na miejsce

speedy88
21-04-09, 21:18
ok dzieki

DjMariush
22-04-09, 09:35
i nie drap tylko uzyj zmywacza do paznokci i patyczkow z wata. Troche grubo tej farby i duzo patyczkow trzeba uzyc,ale mysle,ze lepsze to niz drapanie i mozliwosc poruszenia wzkazowek.

A jesli chodzi o te plamy to ja rozwiazalem to tak,ze pociagnalem kabelki i wlutowalem dwie dodatkowe LEDy wewnatrz puchy, a przykleilem je na kleju(taki jakis uniwersalny, w tubie jak silikon)
Uzylem tez opakowania po ketchupie:D Bo ma odpowiedni profil do zrobienia przegrodek,tak zeby odzielic czerwona diode od reszty i mam tylko podswietlony obrotomierz na czerwono w zakresie 7-8,a czerwona barwa nie rozprasza sie na boki obrotomierza i predkosciomierza.

rem1k
22-04-09, 09:47
mam pytanie o wlasnie t5/r5 diode ale z oprawka-czy jesli wyciagne gniazdo zarowki z podswietlenia licznika i wsadze tam diode z oprawka wszystko bedzie pasowalo plug&play?

DjMariush
22-04-09, 09:55
mam pytanie o wlasnie t5/r5 diode ale z oprawka-czy jesli wyciagne gniazdo zarowki z podswietlenia licznika i wsadze tam diode z oprawka wszystko bedzie pasowalo plug&play?

Bedzie pasowalo. Jak nie chcesz sie bawic tak jak ja, to metoda plug&play zajmie Ci 3minuty:D