Zobacz pełną wersję : Sprzeglo sie konczy
no wiec nalatalem 150 tysiecy i sprzeglo powoli ma dosyc (jakos szybko, nie sadzicie?)
stad pytanie - jaki komplet sprzegla mozecie polecic (moze juz ktos wymienial)?
jakie firmy/ceny; oryginal w ASO 1800 pln, szukam czegos tanszego.:o
moze takie na przyklad? - exedy, komplet ok 900 pln klikawszy (http://exedy.home.pl/EXEDY_Zestaw_sprzegla_do_HONDA_Civic_14_D14Z6_0011 _do_0508_HCK2020-990.html)
Witam,
Ja mam 160000 KM. W ASO powiedzieli mi, że sprzęgło się kończy i należy wymienić. Załatwiłem sprzęgło, wymieniał mi znajomy mechanik i powiedział "że mogłem przejechać jeszcze jakieś 40000 KM", więc jeżeli powiedzieli Ci to w ASO upewnij się, że napewno trzeba je wymienić.
Pozdrawiam
A co to sprzęgło tak szybko się kończy. Kolejny bubel siódmej generacji?
a po czym poznales ze ci sie sprzeglo konczy?
a po czym poznales ze ci sie sprzeglo konczy?
dokładnie???
Ty czujesz różnice, czy też ASO chce zarobić???nie twierdzę, że się nie kończy, tylko ciekawość...:D
pozdro :cool:
ASO twierdzi wrecz przeciwnie, ze jeszcze moge jezdzic. Ale sam czuje ze przy szybszym ruszaniu sprzeglo sie slizga; bierze juz wyzej niz normalnie, trzeba deptac w podloge, zeby rozlaczyc naped; generalnie komfort jazdy spadl, bo czasami trzeba powalczyc z tym sprzeglem. + standardowe piski, lekkie szumienie na biegu.
dlatego przymierzam sie do wymiany; i ponawiam pytanie - mozecie polecic jakis konkretny zestaw?
Nie znam tej firmy. Osobiście kiedyś zamontowałem jakiś "no name" do poprzedniego auta i padło po 5 tys km. Może to będzie lepsze http://sklep.intercars.com.pl/result1.php?res=1&atg=1085206&art=42573&gen=479&gru=501010000&towkod=A991EB&zdj=0&km=1&typ=15525&wsk=O&lang_id=PL firma na którą rzadko kto narzeka. Dobre opinie słyszałem też o Sachs
Hrabia Von Lesser
20-04-09, 23:55
A co to sprzęgło tak szybko się kończy. Kolejny bubel siódmej generacji?
Szybko? Dla kontrastu w Peugeocie 307 pada co 30-40 tkm... więc jak da się zrobić ponad 150 tkm w naszych kosiarach to chyba całkiem całkiem... przecież to element "zużywający się"
Szybko? Dla kontrastu w Peugeocie 307 pada co 30-40 tkm... więc jak da się zrobić ponad 150 tkm w naszych kosiarach to chyba całkiem całkiem... przecież to element "zużywający się"
30-40 tkm? tera kilometry? tzn 40 bilionow?;) mocne te francuskie auta sa:D
a na powaznie; exedy to chyba dosc znana marka jesli chodzi o sprzegla;
orientujecie sie jakie jest oemowe? lukas?
Owszem zużywający się ale powinno go starczyć na conajmniej 300 kkm. Przynajmniej tak było w 6 gen.
A co w "pełgacie" nie pada po takim przebiegu? :-)
A co w "pełgacie" nie pada po takim przebiegu? :-)
nic nie pada tylko w tych, które zdążyły się spalić od genialnego wspomagania. W swojej mam najechane 130 tys km i sprzęgło nie ślizga się i bierze normalnie, jednak słychać szum jak to robi. Dziwne.
Exedy dobra marka znana szczegolnie dobrze w stanach, choc oryginalne jest najlepsze i to powiedza Ci napewno uzytkownicy CTR, jak to sie ma do innych silnikow to nie wiem, ale ja bym szukal oryginalnego ale napewno nie w ASO, warto szukac japonskich zamiennikow, a co do szumienia na biegu jalowym to nie koniecznie sprzeglo moze to omawiane juz wielokrotnie lozyska?
Nie na jałowym. Wbita jedynka, cisza zaczynasz puszczać sprzęgło, szum, puszczone - cisza.