Zobacz pełną wersję : Słabo grają Phonocar Titanium:( czemu?? Zwrotnica,wygłuszenie??
Koledzy jak w temacie:( honda Civic 92 r 3 drzwi... Zamontowałem ostatnio takie właśnie głośniczki razem z tweeterami Sinuslive... naprawde słobo graja:( radio sony xplod 4X45 W starszy model... przy głośnosci 25 Volume zaczynają warczec:( dystanse z mdf-u są zamontowane... mam porównanie z serią Phonocar Silver zamontowaną w Golfie IV... gra i niebo lepiej... tylko,że tam mam zwrotnice...
Pomóżcie co robić...
Kolega ma wzmacniacz 150 Wat po dobrej cenie... czy warto go zamontowac??
Help
z góry dziękuje i pozdrawiam
a nie pomyliłeś polaryzacji w głośnikach?
hmmm :) co to jest polaryzacja w głosnikach?? Mozliwe,że pomyliłem :) chodzi o zmiane kabelków?? Bo wszystko sam podłączałem :p
Slawkowski
20-04-09, 11:59
co to jest polaryzacja w głosnikach??
"+" i "-"
zrobie tak... zamienia kable w połączeniu głosnik-kabel. Podłącze wzmacniacz i zobacze jak gra... :) wzmacniacz firmy Sencor 1x150 Wat... stary ale podobno dobry... byłem u elektryka i cos tam było nie tak,ale zrobił. Koledzy napisze za kilka dni jak to wszystko wyszło:)
1x150? To jak, podłączyłeś dwa midbassy i dwa tweetki do jednokanałowego wzmacniacza? I to bez zwrotnic?
Wyjaśniło się!!!:) to była kwestia wzmacniacza... Podłączyłem i hula fest:) /mała poprawka-2x75 Wat:) / Te radio Sony to jakaś porażka... :)
Następny problem:( jak uruchamiam silnik to słyszę gwizd w głośnikach:( dodam gazu i gwizd się zwiększa:( co to może być?? Źle podłączyłem coś??
Warto coś jeszcze dodać...
A więc.... Wzmak pod siedzeniem pasażera...
Zasilanie wzmaka poprowadziłem grubym kablem bezpośrednio z akumulatora. Kabel ten idzie sobie pod dywanikiem pasażera... Kable do głośników pod dywanikiem pasażera... kabelki od radia są w jakim /2 Chinche i kabelek REM w jakimś specjalnym kablu pod dywanikiem...
przełóż masę do karoserii, albo zasil radio ze styków wzmacniacza
Masę mam podłączoną do tylnej śruby mocowania siedzenia... to źle?? Jeżeli chodzi o zasilanie to ten kabel który idzie bezpośrednio z akumulatora, przedłużyć od wzmaka do radia??
no to teoretycznie powinno być ok. Spróbuj odłączyć masę od radia i przedłużyć ją gdzieś do karoserii. Jeśli to nie pomoże to albo wzmacniacz ma zimne luty i słabą masę albo musisz pokombinować z ułożeniem kabli sygnałowych
dziękuje!! :) jutro z rana sprawdzę Twoje opcje poprawy... :)
Już zrobione:) to była kwestia FILTRA FERRYTOWEGO tzw "bomby"
zamontowałem i hulaaaa!!!
Dziękuję :)
temat uważam za zamknięty