Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : termostat - temp otwarcia

kpopis1
06-03-06, 11:29
Mam problem, mianowicie niedawno (miesiac temu) zmianialem termostat. Samochod dosc dlugo mi sie nagrzewa - okolo 7 minut na postoju przy temperaturze otoczenia 0C. Cieple powietrze leci z nawiewu juz po minucie a wskazoka temperatura zaczyna sie podnosic dopiero po 4-5 minutachpostoju. Czy termostat sie do konca nie zamyka? Jak jest u was?

Zdziarek
06-03-06, 11:43
Termostat raczej sie zamyka jakby był uchylony to podczas jazdy spadała by ci temperatura a po zatrzymaniu zpowrotem rosła. A co do czasu nagrzewania to musisz wziąć pod uwage ze stojąc na postoju z włączoną dmuchawą przez nagrzewnice przepływa powietrze o temperaturze takiej jak na zewnątrz cztyli 0 stopni celcjusza i powoduje wychłodzenie płynu chłodzącego jednym słowem grzejąc wnętrze auta odbierasz ciepło silnikowi. :)
Pozdrawiam i nie martw sie wszystko jest OK

Dzida
06-03-06, 11:48
Jednym słowem ustaw ogrzewanie na chłodzenie i zobacz co będzie ;)

kapelan
06-03-06, 12:13
nie masz sie czym przejmować - wszystko jest na miejscu i działa poprawnie tak jak napisał kolega zdziarek

prz3mo
06-03-06, 17:10
Mam problem, mianowicie niedawno (miesiac temu) zmianialem termostat. Samochod dosc dlugo mi sie nagrzewa - okolo 7 minut na postoju przy temperaturze otoczenia 0C.

To ma byc długo? Moim zdaniem bardzo szybko... Mi sie dłużej nagrzewa do optymalnej temp. silnika...