Zobacz pełną wersję : problem z bębnami.... chyba
podczas hamowania gdy już puszczam pedał hamulca słyszę taki głuche puknięcie .... jakby po czasie coś w bębnie odbijało... słyszę także jakieś piski z tego koła podczas zaciągania ręcznego... sprawa dotyczy tylnego prawego koła.... nadwozie ma9 96r 1,5 vtec e z tyłu bębny .... jakies pomysly ?
Mialem coś w podobie, z tym że przy tarczach, gdy zgubilem przy wymianie klocków te sprężynki dociskające w jarzmach.
Wyglądalo to tak jak opisales. Jestes pewien że to tyl?
na 99% tył... piszczenie słychać z tyłu bo sprawdzałem na postoju.... a co do stukania to jak wspomniałem 99% tył
Trzeba zdjąć bębny i zobaczyć co w "trawie piszczy". Może tłoczek dupniety jest.
zdjalem bebny ale na moje oko niby wsio ok .... jedyne co wzbudzilo moje podejrzenie to ocierajace kantami okladziny o to zelastwo ktore jest z tylu bebnow.... poza tym przy zaciaganiu recznego wydaje mi sie ze porusza sie tylko jedna okladzina :/
Bo ruszać się będzie jedna (bez bębna) załozysz bęben to jak się ta okładzina co się rusza oprze o niego to i druga się w końcu ruszy...
mam pytanko niewiem jak sie zdejmuje bebny tylne próbowałem młotkiem góra/dól pukać i zbytnio nie widzę zęby się coś poluzował do czego sa takie dwie dziurki w bebnach ?? cos sie wkłada aby odblokować ??
skolopendra
21-04-09, 17:16
do czego sa takie dwie dziurki w
wkręcasz tam śrubę i bęben odchodzi
wkręcasz tam śrubę i bęben odchodzi
dziękować za info