PDA

Zobacz pełną wersję : Gumy wahacza tylnego

Infected
18-04-09, 23:27
Kiedy jest mokro w moim Cifie z tylnego zawieszenia wydobywają się trwożące metaliczne stuki.

Odwiedziłem więc mechanika, gość rzucił okiem i stwierdził że do wymiany są gumy wahacza tylnego i to one powodują stukanie kiedy jest mokro..
Trochę się obawiam tego, że wymienię to i okaże się że to jednak nie to stuka.

Wymieniał ktoś z Was kiedyś gumy wahacza tylnego? Drogie są te klamoty? Jaki jest objaw kiedy są zajechane?

Chipsy2
19-04-09, 09:25
A może tak dopiszesz które nadwozie co i jak ? W jednych jest stabilizator z tyłu w drugich nie. Mamy wróżyć z fusów żeby dać odpowiedź na to pytanie ? I używaj szukajki .
Bardziej by pasowało to pytanie i poszukiwanie tu :
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=35

skolopendra
19-04-09, 11:52
to i okaże się że to jednak nie to stuka.

jeśli są popękane , to i tak należny je wymienić

Infected
19-04-09, 13:36
Chipsy2 wybacz, rzeczywiście zachowałem się jak amator kwestii informacji o zawieszeniu. Jest to 3drzwiowe HB, rzecz jasna VI generacja.

Odnośnie szukajki to używam jej często. Tutaj miałem konkretne dość niestandardowe pytanie, a forum jest po to aby dyskutować a nie tylko szukać.

Zastanawia mnie jaki wpływ na stukanie zawieszenia na mokrym mają gumy wahacza. Może kiedy dostaną wody to zmienia się ich konsystencja:) Wymienimy zobaczymy.

skolopendra
19-04-09, 13:41
Wymienimy zobaczymy.

lecz je kupuj tylko w aso

zimek
19-04-09, 14:52
Wymienimy zobaczymy.

Sam wymieniasz - czy oddajesz mechanikowi ??
Jak sam to będzie troszke zabawy !!

daniel_2007
19-04-09, 19:01
może lepiej założyć tulejki poliuretanowe są lepsze i w tej samej cenie a nawet może tańsze jak tulejki z ASO

Infected
19-04-09, 22:53
będzie robił mi to poczciwy mechaniór-alkcholik bo samemu mimo szczerych chęci ale bez doświadczenia, sprzętu i kanału nie dał bym rady.

Odnośnie wyboru klamotów myślałem nad jakimiś lepszymi zamiennikami, bo podejrzewam że OEMy mogą być przebrzydle drogie.
Ale zadzwonię jutro do Hondy i zapytam z ciekawości bo spotkałem się już z przypadkami gdzie OEM był tańszy od zamiennika..

Te gumy to profesjonalnie nazywa się "Silentblock/tuleja wahacza, tylna oś"??

może lepiej założyć tulejki poliuretanowe są lepsze i w tej samej cenie a nawet może tańsze jak tulejki z ASO

Zapytam też w Intercarsie o poliuretanowe:)

daniel_2007
20-04-09, 09:44
ja kupowałem na alledrogo poliuretany