Zobacz pełną wersję : gazik... :D
chce kupic honde civic okolo 93 rocznik pojemnosc silnika 1,5 i chce przerobic ja na gaz ale pewien mechanik odradzal mi przerabiania jej na gaz bo podobno to nie jest najlepsze auto do tego... co sadzicie??doradzcie mi...
doradzam Ci częstsze uzywanie opcji 'szukaj' oraz czytanie regulaminu. polecam czytac ze zrozumieniem.
heh wlasnie szukam caly czas ale nie potrafie znalesc :/ wiec na odp nie mam co liczyc :/?
zalezy jaki GAZ ... na takim za 1tys nie pojezdzisz (podjedź do jakiegoś naprawde dobrego zakladu gazowego i tam Ci powiedza co i jak)
i tez doradzam uzywanie opcji szukaj bo bedzie 2 warn ... a do 3 juz blisko
heh za duzo sie nie dowiedzialem...ok dzieki
jestem poczatkujacy na forum wiec sory jak robie troche zametu :/
jak zalezy ci na spalaniu,kosztach to poszukaj sobei wersji civica 1.5 VEi(jak pokazuje strona Hondy spalanie 4,5 w trasie 6.7 w miescie)
mysle ze jego spalanei cie zadowoli i nie bedziesz musial zakladac gazu do niego
a jesli nie znajdziesz lub bedziesz chcial innego civica to mysle ze nie bedzie problemow z gazem ja mam 1.5 z gazem i duzo ludzi tez jezdzi na gazie
zwróc uwage na jakosc instalacji i warsztat ktory bedzie ci zakladal instalacje,mysle ze do 2000 zamontujesz
pozdro
a jest taka sprawa jece....
przypuscmy przerobie ja juz na gaz... to ile mniej wiecej moc spadnie?
aha no i najwazniejsze bo przy gazie wiecej zawsze spala..to oszacujcie tak ile mam sie spodziewac spalania??
za odp z gory fenks :smile:
+ 10% spalania ... ja u siebie w sekewencji i wtrysku nie odczuwam roznicy (ale pewnie spadło o jakies 5KM)
Ja mam instalke 2 gen i tez jest spoko, a kosztuje mniej niz sekwencja :) Moze lepiej kupic zwykla instalke i wydac na BLOSA :) Blosa mozna juz dostac za 400 zl L :)
chłopie juz dzij dałem Ci warna ale nic Cie nie nauczyło bo nadal omijasz topik z regulaminem wielkim łukiem, z checie wstawiam kolejnego, temat zamukam i zostawiam na przestroge. napisz nowy podobny temat i pozegnamy sie tak szybko jak sie poznalismy.