PDA

Zobacz pełn± wersję : Tweeter z tylu?

kpopis1
05-03-06, 16:23
Witam, jestem poczatkujacym zapalencem car audio (tj. koncze swoja przygode z firmami typu boshmann). Zakladam niebawem zestaw hetz'a ESK 165 na przod (tweeter'y w slupki).Na tylnej polce mam obecnie elpipsy ktore bede zmuszony wywalic. W bagaznik wloze sub'a 25 cm. Zastanawiam co zrobic jeszcze z tylem. Wiekszosc odradza montaz glosnikow w tylna polke, podobno dobry przod rowniez daje wrazenie przestrzennego dzwieku. Myslalem o zamontowaniu tweeterow w tym plastiku miedzy polka a podsufitku z bolu z tylu? Co o tym myslicie, czy to w ogole ma sens? Moglbym wtedy jeszcze gdzies z tylu srodniotonowki dolozyc. Czy moze lepiej ta kase przeznaczyc na jeszcze lepszy przod czy lepszego wzmaka?

MartinS
05-03-06, 19:37
Myslalem o zamontowaniu tweeterow w tym plastiku miedzy polka a podsufitku z bolu z tylu? Co o tym myslicie, czy to w ogole ma sens? Moglbym wtedy jeszcze gdzies z tylu srodniotonowki dolozyc.

jeżeli masz zamiar robić audio/video to tak, jezeli zas nie to:

lepiej ta kase przeznaczyc na jeszcze lepszy przod czy lepszego wzmaka

TDP
05-03-06, 19:48
audio/video

to powinien sie połaszyc o jeszcze jeden centralny ...

MartinS
05-03-06, 20:03
MartinS napisał/a:
audio/video

to powinien sie połaszyc o jeszcze jeden centralny ...
i procesor dĽwieku..... i wzmacniacz do kina

ppm702
05-03-06, 22:26
i tak dalej ;) Audio do kina samochodowego to inna para kaloszy :D

Dla dobrego stereo zrób przód, a resztę

kase przeznaczyc na jeszcze lepszy przod czy lepszego wzmaka

kpopis1
06-03-06, 15:48
W takim razie nie bede kombinowal. Mam jeszcze pytanie, czy tweeter w slupku jest znacznie lepszym rozwiazanie niz w gornej czesci drzwi?

MartinS
06-03-06, 21:51
tweeter w slupku jest znacznie lepszym rozwiazaniem
i tyle w temacie

emg
06-03-06, 21:56
lepszym, bo dĽwięk wtedy usłuszysz z przodu a nie z boku, chociaż to kwestia gustu jak kto lubi słuchać :grin: