Zobacz pełną wersję : jaka fachowa nazwa?
Witam. Mam do was pytanko drodzy klubowicze.Byc moze banalne ale na tych sprawach zupelnie sie nieznam.Chodzi mi o nazwe(mechanik mi powiedzial ze to jest lacznik stabilizatora) ale ja niejestem pewien do konca bo w sklepie pokazywali mi taka czesc w ksztalcie literki z.a z tego co ja widzialem w mojej hani(5d mb 97) to jest pret nagwitowany z dwoma gumami i nakretkami po obu koncach.jesli ktos wie oco mi dokladnie chodzi to bardzo prosze o pomoc.Zgory dziekuje.pozdrawiam.
tak jest to lacznik stabilizatora.
taka jak ci pokazywali sa tylko w 1,8 VTI (MB6) w innych wersjach jest ten pret. i w sumie jedyne co ci potrzebne to same gumki.
ja mysle nad zakupem takich przekladek (http://strong-flex.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=39&category_id=56&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl)
dzieki za podpowiedz.zamowilem sobie te gumki bo ten precik jest dobry hehe.pozdrawiam
Przy tych łącznikach to polecam kupować tylko solidne firmy japońskie. Bo kupiłem kiedyś jakiś szmelc co to przy dokręceniu zjechał się gwint i musiałem się dużo napocić żeby go zdjąć następnego dnia i założyć nowy. Ale firmy nie pamiętam.
Ale jeśli gwint masz dobry to śmiało tylko gumki :]