PDA

Zobacz pełną wersję : Coś "pyka"... Gdzieś "pyka"...

Dzida
04-03-06, 20:27
Mianowicie przy ruszaniu, czasami (rzadziej) przy zmianie biegów w momencie puszczania sprzęgła coś "pyka"... Wiem tylko tyle... Żadnych innych objawów, wszystko bangla jak najbardziej dobrze... Dźwięk dochodzi z przedniej części auta...

Macie jakiś patent?

Furious
05-03-06, 10:12
Mysle ze opis Twojego problemu jest niewystarczajacy, aby cokolwiek powiedziec...

Dzida
05-03-06, 10:23
No mogę więcej powiedzieć... Taki metaliczny pogłos jakbym hm... jakby coś metalowego się spotykało ze sobą... Króciutki dźwięk, nasilający się jak fura jest zimna... Więcej nie wiem, chyba że macie jakieś pytanka... Efektów ubocznych brak.

oczuch26
14-03-06, 17:02
Witam mysle ze mam to samo o czym piszesz przy swoim d15z3. Jak jest zimni rusze zmienie na drugi bieg to po puszczeniu sprzegla cos pyka, poza tym nic sie nie dzieje i tez mnie to czasami zastanawia co to jest ale staram sie o tym nie myslec:))
pozdro

sajmon1100
14-03-06, 17:32
Mianowicie przy ruszaniu, czasami (rzadziej) przy zmianie biegów w momencie puszczania sprzęgła coś "pyka"... Wiem tylko tyle... Żadnych innych objawów, wszystko bangla jak najbardziej dobrze... Dźwięk dochodzi z przedniej części auta...

Macie jakiś patent?
mi ostatnio pykało i sie okazało ze poluzował mi sie wachacz tzn 2 śruby co skrecają 2 połówki wachacza lekko popuścily

gregorb
14-03-06, 17:32
Dzida: mam to samo :). Nie mam pojecia co to moze byc... . Zauwazylem, ze jak byly mrozne dni to sprawa ucichla, a jak jest cieplej to czesciej to slychac, wiec jedyne co mi przychodzi na mysl to podwieszenie tlumika w ktoryms miejscu na jakiejs gumie. Teoretycznie sprawdzalem to ruszajac kiedys na kanale, ale moze to slychac jak jakos inaczej ten tlumik zawibruje. Grunt, ze skutkow ubocznych brak :).

Type-r
17-08-06, 17:18
Podnieście przednie koło auta, zapodajcie 1 szy bieg i poruszajcie przednim kołem(potrzebna pomoc 2 giej osoby). Łatwiej coś zauważyć.