Zobacz pełną wersję : Prośba o poradę!! - kupno Hondy Civic 1,3
Witam! Mam dylemat przed zakupem Hondy, którą znajomy sprowadził z Niemiec. Dane autka:
Honda Civic 1,3 16V College Hatchback, 128 tys. przebiegu (sprawdzony na 100% - niekręcony), książka serwisowa do 47 tys., kolor czerwony, wyposażenie: wspomaganie + radio :( . Stan techniczny sprawdzony - specjalista określił go jako "cukierek" - żadnych uwag. Auto ma wymieniony tył i prawy błotnik (stłuczka).
Mój problem polega na tym, że jestem niezorientowany w cenach, a auto kupuje "korespondencyjnie" (nie mam czasu na szukanie) - koleś jest na śląsku - ja we Wrocławiu - muszę mu powiedzieć czy się na niego decyduje czy nie.
Do auta mam nic poza ceną: 10 000 zł (łącznie zrejestracją) - czy jest ona tyle warta?
Dziękuję z góry za podpowiedzi, resztę pytań rozwiałem szperając po forum, pozostało tylko to.
Auto z roku 1995
droooooogo... ale rok jaki?
Cana kosmos . dolicz jescze koszta rejestracyjne czyli 2 tyś zł. i masz 12tyś. A za 12.5tyś to ja bym Ci swoją hanke sprzedał i model nowszy i wypas też jest.
resztę pytań rozwiałem szperając po forum
to powinieneś wiedzieć, ze do takich pytań - jest oddzielny temat :!:
sprawdzony na 100% - niekręcony
nigdy nie mozesz byc na 100% pewien :?
książka serwisowa do 47 tys
a co działo sie potem :?:
Honda Civic 1,3 16V College Hatchback
nie bedzie to wyscigowka 8)
czy barać ??
jezeli wierzyc opisowi - to wydaje sie to OK propozycja
poszukaj na allegro np.
numer 1 (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C922934) numer 2 (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C923301) mumer 3 (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=88595431) numer 4 (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=88591683)
Aha zapomniałem o roczniku: 1995 r., cena 10 000 uwzględnia wszystkie koszty
Drogo jak na ten silnik, ile masz kasy na samochód.
jak cena bedzie 10 000 zl. juz po rejestracji i autko jest faktycznie w tym stanie co piszesz to bym ja wzia, oczywiscie jak Ci wystarcza jej osiagi.
Drogo jak na ten silnik, ile masz kasy na samochód
mam tylko 10 000, to jest mój pierwszy samochód - tym bardziej Honda.
widze ze jestes niezdecydowany wiec ja zadecyduje heh
nie bierz jej!
nie kupuj na szybkosci ja jak kupilem to chialem miec civica jak najszybciej i sadzilem ze nie bedzie mialo duzego znaczenia 90km czy 120hp czy 130hp
ze swojego jestem zadowolony ale ale po czasie to doszlo do mnie ze bylbym bardziej zadowolony z vti
wiec poszukaj troche bo mysle ze jak bys troche pojezdzil takim 1.3 i zobaczyl kiedys na spocie czy cos jak *******alaja fury ziomków to by ci szarpalo gulem
moim zdaniem jak na 1.3 z takim wyposazeniem to drogo, auta poszly w dol i za 10 000 mozesz mysle kupic jakis z silnkiem przynajmniej d15b7 102km (dosc szybki i kto wie czy nie oszczedniejszy od 1.3) z klima szyberdachem,elektr szybami.alu itd
wiec olej tego chyba ze sie okaze w super stanie ale szczerze to sadze ze bedzie taki jak wiekszosc a jest dosc drogi.
pozdro
Witam, jak kupiłem praktrycznie taką samą Honde jak ta o której piszesz tylko bez tej stłuczki :wink: ,wyposazenie wspoma,szyber,alektr.regulacja świateł,przebieg 180 tyś silnik tez 1,3 rok ten sam cena tez taka sama z opłatami itp. Jak narazie jestem bardzo zadoaolony,fakt silnik moze nie jest najmocniejszy i nie pali mało ale w końcu nie kazdy moze mieć 1,6 vti,zresztą auta z takimi silnikami lubią być wyżyłowane choć to nie reguła.Jezeli nie zależy ci na super osiągach i to co piszesz o tym aucie to prawda to zbijaj z ceny i mozesz kupować.Pozdro
Jak jest w naprawde dobrym stanie to mysle ze warto go brac, moze i za taka cene mozna i kupic jakiegos z mocniejszym silnikiem ale to nie znaczy ze po miesiacu jazdy nie wlozysz drugie tyle w jakis remont. Jak na pierwsze auto to 1.3 ci na poczatek w zupelnosci wystarczy.
pozdro.
a nie lepiej sie potargowac np o taka? http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=11820 nie sadze ze 1,3 moze byc warta 10k, tymbardziej ze w zachodnich czesciach de stoja takie po 1k ojro, w to ze nie krecony nie wierz tak bardzo , tym bardziej ze ksiazka serwisowa przy malym przebiegu sie konczy. brak czasu to nie usprawiedliwienie dla szybkiego zakupu, naprawde warto pojezdzic i poogladac jak najwiecej sztuk przed zakupem, no i koniecznie z kims skoro to ma byc pierwsze auto. jezeli nie jest wazne bardzo jaki rocznik to poszukaj odrazu 1,6 125km, napewno bedziesz bardziej zadowolny z osiagow, chyba ze bedzie gazowania to szukaj 1,3...
przepitymasz całkowice racje ziom! ja mam tez 1.3 z 95 roku ma klime, 2 poduchy,centralke, servo i kosztowała mnie pół roku temu dużo taniej niz 10000!! za ta cene pewno bym przytargał juz jakiegos V-teca na wypasie!! pozdro. Szumis20
Witam! Mam dylemat przed zakupem Hondy, którą znajomy sprowadził z Niemiec. Dane autka:
Honda Civic 1,3 16V College Hatchback, 128 tys. przebiegu (sprawdzony na 100% - niekręcony), książka serwisowa do 47 tys., kolor czerwony, wyposażenie: wspomaganie + radio :( . Stan techniczny sprawdzony - specjalista określił go jako "cukierek" - żadnych uwag. Auto ma wymieniony tył i prawy błotnik (stłuczka).
moje zdanie jest takie ze skoro samochod byl bity to na bank nie zaplacil za niego tyle ile chce od ciebei (w tym prowizja) pewnie dal za niego 300 ojro i zwiózl
pomysl,jest qrwa tyle aut w polsce ktore sa tanie i nie moga znalesc wlasciciela to czy koleksza kupil by civica 1.3 na sprzedaz za taka cene zeby przy jego prowizji sprzedac go za 10 000?nie sadze?ja bym na bank nie ryzykowal tymbardziej ze auto po stluczce.
zakladam sie o browar ze nie dal za niego wiecej niz 4000zl
czyli jest za drogi,znajdziesz spokojnie cos lepszego
moze nawet u nas na forum
pozdro
Możesz się potargować o tego co podał przepity.
Z tego co wiem ta Honda jest godna polecenia.
Poczytaj o niej na forum H3M.
Powodzenia w poszukiwaniach :) .
zanim kupiłem hondę to widziałem ich kilkanaście i przejechałem blisko 1000 km. Najpierw miała mieć dobry stan techniczny - dobry silnik - kolor = NIC następnie został dobry stan techniczny - dobry silnik = nic no i ostatecznie stan techniczny i pozostła z silnikiem 1.3
Jeśli auto jest bite to trudno określić stan jako "cukierek" :?
Reasumując za tą cenę napewno nie bierz - zbijaj cenę zakupu ile się da. Jak nie kupisz teraz to szukaj dalej. Ale nie kupuj auta na żywioł !
Chlopaki maja racje, nie ma co sie napalac choc wiem , ze jest to trudne jezeli chcesz miec auto na szybko :) Ja niedawno kupilem z silnikiem D15B2 z 93 roku z el.szybami,dachem,lustrami,swiatlami,wspomaganiem, centralnym i regulowana kiera,alusami duzo taniej niz 10.000 takze na twoim miejscu bym sie powaznie zastanowil.Za ta co opisujesz nie dal bym wiecej jak 6.5k ale to jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz.Pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach :wink:
Dzięki wielkie za porady, bardzo mi pomogły... bo odpuściłem sobie to autko i poluje dalej. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
PS. Szukam we Wrocławiu kontakt z osobą która sprowadza autka z Zachodu na zamówienie. Jakby co to proszę o namiar: lobo_@vp.pl