Zobacz pełną wersję : MONTAŻ KLIMATYZACJI do civic MC 98 rok vti
makinen_rally
15-04-09, 20:01
Witam! Sprowadziłem sobie civica vti z Niemiec niestety bez klimy, wiem jak to się "fajnie" stoi w korku... dlatego montuję klimę, tanio mogę kupić zestaw oryginalnej klimy z takiej samej wersji civic tylko że sprowadzony z Anglii, przeszukałem forum i nie napotkałem podobnego tematu.
Pytanie? Czy jest możliwy montaż takiej instalacji? Dziękuję
Z tego co pamietam, to jakieś części trzeba od wersji europejskiej. Przewody bodajże.
W sumie to dziwne że VTI i bez klimy??:(
makinen_rally
15-04-09, 20:28
no szkoda ale trafiają się takie wersje, nawet nowsze civic EP3 type r znajdziesz bez klimy,
jeśli byłby problem z przewodami to zawsze można coś dorobić...
mowa raczej jest o parowniku...
z tego co pamiętam to właśnie ta część musi być z euro, ale mogę się mylić.
Witam. Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska do 5d wersja europejska i jedyne co mi nie pasowało to mocowania chłodnicy klimatyzacji.
Tez chcialem zakladac, zadzwonilem do mechanika to rzucil mi cene 700 złoty za montaż + koszty przerobienia przewodów (nie pasują od anglika). Szczerze mowiac mnie zamurowalo bo koszt zakupy klimy jest mniejszy od montazu :) Tak wiec jezeli ktos bedzie mial konkretne potwierdzone info co i ile jest do przerobienia to sam chetnie skorzystam z takiej informacji.
Od anglika nie pasuje parownik i większość przewodów. Reszta taka sama.
Fachowy montaż z nabiciem, może kosztować ok 500pln - 700pln
Odgrzewam temacik, chcę założyć klimę z tym, że komplet jest z civica szóstej gen hb i pytanie do Was, czy wszystko będzie pasować, głownie chodzi mi o parownik bo tego się najbardziej obawiam. Wszystko powinno raczej pasować; łapa, sprężarka, chłodnica, przewody, wiązka elektryczna...itd
Odgrzewam temacik, chcę założyć klimę z tym, że komplet jest z civica szóstej gen hb i pytanie do Was, czy wszystko będzie pasować, głownie chodzi mi o parownik bo tego się najbardziej obawiam. Wszystko powinno raczej pasować; łapa, sprężarka, chłodnica, przewody, wiązka elektryczna...itd
Odpowiedź masz 3 posty wyżej ;)
Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska
Odpowiedź masz 3 posty wyżej
Z tym, że ja będę miał tą klimę z civica 6gen a tutaj gość miał z 5gen...
Nie wiadomo czy z V czy z VI gena, chyba że już pytałeś użytkownika Igor26?
Z tego co wiem, kompletną klimatyzację co prawda do aero zakładał Windykator.
Może on wie coś wiecej na ten temat.
Pozdrawiam
chyba że już pytałeś użytkownika Igor26?
Pytać pytałem, ale nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi
mar86eczek
01-09-10, 12:43
Witam. Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska do 5d wersja europejska i jedyne co mi nie pasowało to mocowania chłodnicy klimatyzacji.
Otóż mam pytanko też rozważam montaż klimy w swoim Civicu 5d z 2000 roku z tym że wszędzie gdzie się dowiadywałem montowanie klimy w samochodzie który jej nie miał wiąże się z awariami.Dlatego chciałem się dowiedzieć czy kolega już zamontował i jak to się sprawuje
Kto ci taki kit wcisnął? To bujda na kółkach. Jeżeli jest w samochodzie przewidziana klima (tak jak np. w MB) i zostanie zamontowana prawidłowo to nie ma prawa nic ci się zepsuć (chyba, że kupisz klimę która sama jest niesprawna...).
Wracając do wiązki przewodów z anglika i możliwości montażu jej w wersji europejskiej - wtyczki pasują, trzeba tylko dosztukować kabli przy wtyczce z pięcioma pinami.
Odgrzewam temat. Klima którą zakładałem była z 5gen kanadyjskiej z silnika 1,5 75KM. Nie pasowało mocowanie chłodnicy klimatyzacji pod maską. to tyle
Witam Forumowiczow. Pisze w tym temacie bo nie bardzo wiedzialek gdzie indziej pisac. Posiadam Honde Civic 1996r coupe 1.6 KAT EJ6 i ogolnie rzecz biorac jestem w niej zakochany (mimo iz motoryzacja nie jest lekko mowiac moja mocna strona). Jezdze Nia juz 2 lata i mysle intensywnie o zmianie auta glownie z tego powodu ze nie ma klimy moj Civic. I tak sobie pomyslalem ze gdyby dalo sie zamontowac w Niej klimatyzacje w miare rozsadnych kosztach to zostal bym z Nia na kolejne pare lat...czy ktos z Was ma lub mial stycznosc z tematem? Jestem z Wroclawia i chetnie udal bym sie do kogos ogarnietego co by mi moja hanie schlodzil troche ;)