Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : MONTAŻ KLIMATYZACJI do civic MC 98 rok vti

makinen_rally
15-04-09, 20:01
Witam! Sprowadziłem sobie civica vti z Niemiec niestety bez klimy, wiem jak to się "fajnie" stoi w korku... dlatego montuję klimę, tanio mogę kupić zestaw oryginalnej klimy z takiej samej wersji civic tylko że sprowadzony z Anglii, przeszukałem forum i nie napotkałem podobnego tematu.

Pytanie? Czy jest możliwy montaż takiej instalacji? Dziękuję

suchy2004
15-04-09, 20:19
Z tego co pamietam, to jakieś części trzeba od wersji europejskiej. Przewody bodajże.
W sumie to dziwne że VTI i bez klimy??:(

makinen_rally
15-04-09, 20:28
no szkoda ale trafiają się takie wersje, nawet nowsze civic EP3 type r znajdziesz bez klimy,

jeśli byłby problem z przewodami to zawsze można coś dorobić...

alen333
17-04-09, 08:16
mowa raczej jest o parowniku...
z tego co pamiętam to właśnie ta część musi być z euro, ale mogę się mylić.

Igor26
17-04-09, 10:17
Witam. Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska do 5d wersja europejska i jedyne co mi nie pasowało to mocowania chłodnicy klimatyzacji.

beribazoo
19-04-09, 00:25
Tez chcialem zakladac, zadzwonilem do mechanika to rzucil mi cene 700 złoty za montaż + koszty przerobienia przewodów (nie pasują od anglika). Szczerze mowiac mnie zamurowalo bo koszt zakupy klimy jest mniejszy od montazu :) Tak wiec jezeli ktos bedzie mial konkretne potwierdzone info co i ile jest do przerobienia to sam chetnie skorzystam z takiej informacji.

Cairo
19-04-09, 17:01
Od anglika nie pasuje parownik i większość przewodów. Reszta taka sama.
Fachowy montaż z nabiciem, może kosztować ok 500pln - 700pln

misiek1
03-01-10, 19:27
Odgrzewam temacik, chcę założyć klimę z tym, że komplet jest z civica szóstej gen hb i pytanie do Was, czy wszystko będzie pasować, głownie chodzi mi o parownik bo tego się najbardziej obawiam. Wszystko powinno raczej pasować; łapa, sprężarka, chłodnica, przewody, wiązka elektryczna...itd

suchy2004
03-01-10, 23:52
Odgrzewam temacik, chcę założyć klimę z tym, że komplet jest z civica szóstej gen hb i pytanie do Was, czy wszystko będzie pasować, głownie chodzi mi o parownik bo tego się najbardziej obawiam. Wszystko powinno raczej pasować; łapa, sprężarka, chłodnica, przewody, wiązka elektryczna...itd

Odpowiedź masz 3 posty wyżej ;)

misiek1
03-01-10, 23:55
Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska

Odpowiedź masz 3 posty wyżej

Z tym, że ja będę miał tą klimę z civica 6gen a tutaj gość miał z 5gen...

suchy2004
04-01-10, 00:06
Nie wiadomo czy z V czy z VI gena, chyba że już pytałeś użytkownika Igor26?
Z tego co wiem, kompletną klimatyzację co prawda do aero zakładał Windykator.
Może on wie coś wiecej na ten temat.
Pozdrawiam

misiek1
04-01-10, 13:47
chyba że już pytałeś użytkownika Igor26?

Pytać pytałem, ale nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi

mar86eczek
01-09-10, 12:43
Witam. Ja zakładałem klimę z hondy civic 3d 95 rok wersja kanadyjska do 5d wersja europejska i jedyne co mi nie pasowało to mocowania chłodnicy klimatyzacji.

Otóż mam pytanko też rozważam montaż klimy w swoim Civicu 5d z 2000 roku z tym że wszędzie gdzie się dowiadywałem montowanie klimy w samochodzie który jej nie miał wiąże się z awariami.Dlatego chciałem się dowiedzieć czy kolega już zamontował i jak to się sprawuje

mafia35
01-09-10, 15:13
Kto ci taki kit wcisnął? To bujda na kółkach. Jeżeli jest w samochodzie przewidziana klima (tak jak np. w MB) i zostanie zamontowana prawidłowo to nie ma prawa nic ci się zepsuć (chyba, że kupisz klimę która sama jest niesprawna...).

comatose
01-09-10, 17:03
Wracając do wiązki przewodów z anglika i możliwości montażu jej w wersji europejskiej - wtyczki pasują, trzeba tylko dosztukować kabli przy wtyczce z pięcioma pinami.

Igor26
08-11-10, 20:17
Odgrzewam temat. Klima którą zakładałem była z 5gen kanadyjskiej z silnika 1,5 75KM. Nie pasowało mocowanie chłodnicy klimatyzacji pod maską. to tyle

zychol
09-06-15, 21:47
Witam Forumowiczow. Pisze w tym temacie bo nie bardzo wiedzialek gdzie indziej pisac. Posiadam Honde Civic 1996r coupe 1.6 KAT EJ6 i ogolnie rzecz biorac jestem w niej zakochany (mimo iz motoryzacja nie jest lekko mowiac moja mocna strona). Jezdze Nia juz 2 lata i mysle intensywnie o zmianie auta glownie z tego powodu ze nie ma klimy moj Civic. I tak sobie pomyslalem ze gdyby dalo sie zamontowac w Niej klimatyzacje w miare rozsadnych kosztach to zostal bym z Nia na kolejne pare lat...czy ktos z Was ma lub mial stycznosc z tematem? Jestem z Wroclawia i chetnie udal bym sie do kogos ogarnietego co by mi moja hanie schlodzil troche ;)