Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Krzywy fotel kierowcy

tomek
15-04-09, 19:18
Przeczytałem chyba wszystkie posty, o prowadnicach fotela, bujanych czy skrzypiących fotelach, wymianie jakichś magicznych tulei czy kulek - i nic nie pasuje do mojego przypadku.

d16V1 - mam poprostu krzywy fotel tj. przekrzywia mnie na prawo. Po zdemontowaniu go pomierzyłam odległość szyn od korpusu siedziska i różni się o ok. 1 cm!! Po prawej stronie /przy ręcznym- siedzisko jest niżej/. Nie ma możliwości nic odkręcić czy dokręcić - żadnej regulacji.
Mam wrażenie jakby lewa strona na tym kole zębatym co podnosi siedzenie do góry przeskoczyła o jeden ząb - ale nie idzie tego rozkręcić. Czy tylko łom zostaje i naprostowanie ??.
Dodam że podłożyłem pod prawą tylna łapę mocowania siedzenia dwie duże podkładki ale z przodu żeby podnieść to chyba będę musiał wiercić nową dziurę.
Ponadto jedna prowadnica lata - jest lużna - co powoduje że fotelem można trochę ruszać w lewo i w prawo - powoduje to, że nie tylko prawa strona jest opadnięta ale i tak jakby fotel w poziomie przekręcony w prawo. Jak podniosę tą wajchę pod siedzeniem do przesuwania fotela to można nastawić fotel "NA WPROST" ale przy pierwszy przesunięciu fotela przeskakuje on znowu w prawo.

Poradzicie coś? :confused:

tomek
24-04-09, 11:38
pytałem o tym w ASO - i są przekonani że to wina tulei. Kiwanie sie do przodu i do tyłu - rozumiem, ale przeskakiwanie na prowadnicy w prawo ??
Wymieniał ktoś ? - liczę na rady :)

na innym poście "rafalpbz" poratował instrukcją jak wymienić te tuleje - myślę, że tu jest dobre miejsce żeby dodatkowo tą instrukcję zamieścić - bo problem z tym fotelem dość częsty

http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=2200423