PDA

Zobacz pełną wersję : D14a8- rozrząd

fredie
15-04-09, 16:12
przymierzam się do wymiany rozrządu, poprosiłem znajomego który ma sklep z częsciami o wycenę rozrządu, i oto co mi zaproponował:

pasek: GATES -45 ZŁ

rolka: RUVILLE -90 ZŁ LUB SKF 85 ZŁ

pompa wody: SKF 213 ZŁ LUB DOLZ 93 ZL LUB GRAF 103 ZL LUB HART 81 ZŁ,

ZAPYTALEM GO O FIRMĘ GMB - MÓWI ZE TO JEST PRODUCENT AZJATYCKI I NIE MA GO W OFERCIE, zależy mi żeby kupić u niego (wtedy będzie tańsza wymiana), co polecacie z tych rzeczy?

suchy2004
15-04-09, 16:32
Pasek wporządku. Wedlug mnie cena rolek spora. W sumie ich nie wymienialem.
Koledze kupowalem do d15b2 GMB i byl zadowolony bo to niezla firma, wtedy rolka GMB kosztowala 50 zl i pompa GMB 100zl,
więc razem za caly zaplacil 200zl.
Oba te silniki mają rozrząd cenowo podobny, wiec...
Azjatycki??- Czyli Japoński...to chyba akurat na korzyść.
Co do Harta to nie polecam, kiedys kupilem tarcze tego producenta i byl to totalny shit.

czara
16-04-09, 07:38
Ja jestem właśnie po wymianie rozrządu a mam identyczny motor i tak:
pasek Mistuboshi - 70zł
napinacz GMB - 60zł
pompa wody GMB - 200zł (dobrze ze wymieniłem bo stara pompa nie była ruszana od nowego)

jak juz będziesz wymieniał to wszystko od razu kup sobie i wymień pasek od alternatora i od wspomagania ja za dwa paski Conti płaciłem nie cale 50zł ale wiesz robota żadna bo i tak będziesz musiał je ściągać wiec asekuracyjnie dobrze to tez wymienić.

fredie
16-04-09, 13:13
znalazłem na allegro cos takiego, czy ten rozrząd jest godny polecenia?
http://moto.allegro.pl/item601804347_rozrzad_japonski_pompa_wody_honda_ci vic_gmb.html

mickee
16-04-09, 14:23
Zestaw całkiem dobry. Jak coś to bierz pasek Mitsuboshi.

cosmo-pl
27-12-11, 22:09
Witam Panowie szykuję się do wymiany rozrządu. Poczytałem wszystkie tematy i większość wpisów jest dosyć stara więc mam pytanie czy nic się nie zmieniło, jeżeli chodzi o preferencje. Na oku mam taki zestaw:

Pasek - GATES lub MITSUBOSHI
Rolka - KOYO
Pompa - GMB

koszt: 235 PLN plus koszt wysyłki, bez względu na rodzaj paska. Czy zestaw i cena jest wg was ok?

Planuję przy okazji zrobić regulację zaworów, czy potrzeba jakieś uszczelki wymieniać, jeżeli tak to poproszę o sugestię w doborze i ewentualnie co jeszcze potrzebuję. Wolę sam się w graty zaopatrzyć bo ciężko dziś w tej kwestii komuś zaufać. Czy jest ktoś na forum godny polecenia, od kogo bierzecie części i ma jakieś zniżki?

NUPEL
30-12-11, 08:39
witam. wymmienilem na identyczny zestaw jakies 35 tys temu.
pasek gates
rolka koyo
pompa gmb
przy regulacji zaworow dobrze jest wymienic uszczelke pod deklem. najlepiej na oem. nie wymienia sie tego az tak czesto zeby oszczedzac. ja przy lpg robie regulacje co 20 tysiecy, raz sie skusilem na zamiennik i po kilku tygodniach sie zaczelo pocic.
pozdrawiam

cosmo-pl
04-01-12, 19:58
Ok dzięki za pomoc, pozdrawiam. ;)