Zobacz pełną wersję : Problem z głośniczkami
Witam.
Mam problem jakie głośniczki(Elipsy) mi wejdą w tylną półke czy 6X9'' a może 5X7'' do Civica 4gen(Hatchback). Nie chce kupić na darmo jeśli będą za wielkie.
Może ktoś wie :?:
Jeśli tak to niech napisze :grin:
POZDRAWIAM :!:
nie ten dział - z technicznego przenoszę na CarAudio
Zrób półkę z MDF jeśli tak bardzo chcesz i wtedy 6x9 spokojnie wejdzie, ale czy to ma sens to bym dyskutował...
Nie chce kupić na darmo jeśli będą za wielkie.
najprościej zmierzyć rozstaw w półce a później zmierzyc głosniki i bedzie wiadomo które będą pasowały....
musisz zrobić nową półkę, bo tam jest przetłoczenie, albo rzeźbić z mdfu podkładki, ale wtedy głośniki będą wyżej
Troszke późno no ale.. ja robiłem półke od nowa miałem kiedyś z głośnikami jak kupiłem ale ja powyginało wiec robiłem nową bo orginalną szkoda mi było ciąć. Więc tak tam gdzie miały być głośniki zrobiłem ze sklejki 15mm a czesc otwierana z płyty pilśniowej 6 lub 7mm lepszy był by mdf no ale cóż nie miałem, pozniej obiłem materiałem i luzik efekt hmm b.fajny i teraz widze ze te 15mm to tak na styk jak bedziesz robił to zrób lepiej z płyty minimum 18mm