Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sposób na wyblakłe plastiki ?

mizer
14-04-09, 22:13
Witam.
Macie moze jakies posoby oprocz pastowania "czernidlem" wyblaklych czarnych plastikow ?
Nic poza matowieniem/lakierowaniem nie mozna z nimi zrobic ?

Arek1980
15-04-09, 11:50
Dołączam się do pytanie. Poprzedni właściciel przejechał auto granatowym T-cutem i mam slady na uszczelkach i chcialbym sie ich pozbyc.

mizer
15-04-09, 14:19
Jesli chodzi o T-CUT to sprobuj nitro albo zmywaczem do paznokci - ale koniecznie z acetonem.
Oba te srodki wyprobuj najpierw w niewidocznym miejscu bo uszczelki to miekka guma wiec moze zareagowac np ze zmywaczem.

harry86
15-04-09, 18:38
ja kiedys robilem opalarka :) z "bezpiecznej " odleglosci, i nie bylo zle tylko trzeba uwarzac zeby niczym nie dotknac plastiku bo zostanie slad :) a znecalem sie tak nad corsa kiedys i efekt byl na dlugo

LechuLK
15-04-09, 20:47
Ja u siebie ostatnio pastą tempo przejechałem plastiki( listwy i lusterka ) Może nie były zbyt matowe ale nabrały ładnego blasku.

raq22100
15-04-09, 21:33
U mnie plastiki robią się takie jak by poszronione białym nalotem, PLAK pomoaga ale do 1 mycia, macie coś sprawdoznego na to? Bo wyblakniete to one raczej nie są.

mizer
16-04-09, 12:47
Ciekawe jakby je ladnie rowno piaskowaniem pojechac, tak zeby ta wierzchnia warstwe zedrzec co jest wyblakla ...

raq22100
16-04-09, 21:11
To juz nie bedzie to samo, zresztą można zepsuć całkiem listewki. One mają takie wgłebienia efektowne :P

Artek82
21-04-09, 20:54
niestety najlepszą metoda jest plak.... żmudne i trzeba powtarzać prawie po każdym myciu, ale daje efekt

cisek222
06-05-09, 15:23
jeśli do czarnego to najlepsza jest pasta do butów. Ale taka nie w płynie tylko w tubce co nabiera sie na gąbkę ;-)

ppm702
06-05-09, 17:09
do tworzyw sztucznych najlepszy jest Meguiar's

http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=301

Naprawdę czyni cuda

czara
12-05-09, 14:04
ostatnio wpadł mi w ręce dość ciekawy lakier do plastików o tyle ciekawy ze kosztował coś kol o16 zł pomalowałem nim oprawki na halogeny i wyszło naprawdę nieźle i tak sie teraz waham czy warto zaryzykować i psiknąć nim listwy boczne. może ktoś juz próbował? jeżdżę jzu z tymi oprawkami ponad miesiąc i żadnych odprysków czy wyblakłych plam a dodam ze sa one gładkie a listwy są "chropowate" jeśli ktoś wie cos co może sie stać i z czego nie będę zadowolony niech mnie powstrzyma bo chyba sie skusze na ten lakier :D

DjMariush
13-05-09, 19:24
Ja mam hardcorowy pomysl, który podsunal mi ojciec :D Podobno przepalony olej najlepszy :O Nie chce mi sie w to wierzyc,ale sprobuje. Dam znac jakie efekty ;)

kris-cf
14-05-09, 13:10
Dam znac jakie efekty efekt na poczatku bedzie w miare ok. tzn. plastiki beda czarne ale po jezdzie bedzie sie do nich czepiał kurz jak cholera.

Lcfr
14-05-09, 13:30
czarny bool w sprayu do zderzaków
nie trzeba przygotowywac specjalnie powierzchni tylko dobrze odtłuscic
nie jest połyskliwy za bardzo-dosc długo sie trzyma i naprawde daje rade
jak sie potem chce jeszcze nadac blasku to po kilku dniach (jak dobrze wyschnie) mozna traktowac taki zderzak srodkiem BONO do plastików i opon i bedzie git
to BONO to taki lepszy plak (starcza na dłuzej i syf sie nie czepia tak szybko)