Zobacz pełną wersję : Sposób na wyblakłe plastiki ?
Witam.
Macie moze jakies posoby oprocz pastowania "czernidlem" wyblaklych czarnych plastikow ?
Nic poza matowieniem/lakierowaniem nie mozna z nimi zrobic ?
Dołączam się do pytanie. Poprzedni właściciel przejechał auto granatowym T-cutem i mam slady na uszczelkach i chcialbym sie ich pozbyc.
Jesli chodzi o T-CUT to sprobuj nitro albo zmywaczem do paznokci - ale koniecznie z acetonem.
Oba te srodki wyprobuj najpierw w niewidocznym miejscu bo uszczelki to miekka guma wiec moze zareagowac np ze zmywaczem.
ja kiedys robilem opalarka :) z "bezpiecznej " odleglosci, i nie bylo zle tylko trzeba uwarzac zeby niczym nie dotknac plastiku bo zostanie slad :) a znecalem sie tak nad corsa kiedys i efekt byl na dlugo
Ja u siebie ostatnio pastą tempo przejechałem plastiki( listwy i lusterka ) Może nie były zbyt matowe ale nabrały ładnego blasku.
U mnie plastiki robią się takie jak by poszronione białym nalotem, PLAK pomoaga ale do 1 mycia, macie coś sprawdoznego na to? Bo wyblakniete to one raczej nie są.
Ciekawe jakby je ladnie rowno piaskowaniem pojechac, tak zeby ta wierzchnia warstwe zedrzec co jest wyblakla ...
To juz nie bedzie to samo, zresztą można zepsuć całkiem listewki. One mają takie wgłebienia efektowne :P
niestety najlepszą metoda jest plak.... żmudne i trzeba powtarzać prawie po każdym myciu, ale daje efekt
jeśli do czarnego to najlepsza jest pasta do butów. Ale taka nie w płynie tylko w tubce co nabiera sie na gąbkę ;-)
do tworzyw sztucznych najlepszy jest Meguiar's
http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=301
Naprawdę czyni cuda
ostatnio wpadł mi w ręce dość ciekawy lakier do plastików o tyle ciekawy ze kosztował coś kol o16 zł pomalowałem nim oprawki na halogeny i wyszło naprawdę nieźle i tak sie teraz waham czy warto zaryzykować i psiknąć nim listwy boczne. może ktoś juz próbował? jeżdżę jzu z tymi oprawkami ponad miesiąc i żadnych odprysków czy wyblakłych plam a dodam ze sa one gładkie a listwy są "chropowate" jeśli ktoś wie cos co może sie stać i z czego nie będę zadowolony niech mnie powstrzyma bo chyba sie skusze na ten lakier :D
Ja mam hardcorowy pomysl, który podsunal mi ojciec :D Podobno przepalony olej najlepszy :O Nie chce mi sie w to wierzyc,ale sprobuje. Dam znac jakie efekty ;)
Dam znac jakie efekty efekt na poczatku bedzie w miare ok. tzn. plastiki beda czarne ale po jezdzie bedzie sie do nich czepiał kurz jak cholera.
czarny bool w sprayu do zderzaków
nie trzeba przygotowywac specjalnie powierzchni tylko dobrze odtłuscic
nie jest połyskliwy za bardzo-dosc długo sie trzyma i naprawde daje rade
jak sie potem chce jeszcze nadac blasku to po kilku dniach (jak dobrze wyschnie) mozna traktowac taki zderzak srodkiem BONO do plastików i opon i bedzie git
to BONO to taki lepszy plak (starcza na dłuzej i syf sie nie czepia tak szybko)