PDA

Zobacz pełną wersję : Stuki w przednim zawieszeniu - lewa strona - Civic Coupe 94'

p4bi5
03-03-06, 08:45
Witam

Mam taki problem, otóż od pewnego czasu (może i od początku jazdą hanią czyli od 0,5 roku, ale nie zwróciłem na to uwagi) dochodzą mnie dziwne stuki przedniego zawieszenia - na dziurach, nierownosciach przy szybszej jezdzie >30km/h. Jak się jedzie wolno to spokój. Zawieszenia sprawdzałem w shellu i wszystko ok, koleś coś mi wspomniał że może to jeszcze poduszka pod silnikiem być - ale czytałem, że jeśli jest zużyta poduszka to samochód szarpie - a tutaj takich objawów nie ma. Proszę o poradę bo już nie wiem gdzie szukać - jak można samemu zdiagnozować problem.

Pozdrawiam

Rikoo
03-03-06, 08:47
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388
czytja i poprawiaj bo usune :!:

michal750
03-03-06, 14:01
Czyli problem nie wystepuje przy wolnej jezdzie lub na postoju (przy ruszaniu kierownica) ? Bo chcialem juz obstawiac maglownice.

Piotrek Klag
03-03-06, 14:40
Czyli problem nie wystepuje przy wolnej jezdzie lub na postoju (przy ruszaniu kierownica) ? Bo chcialem juz obstawiac maglownice.

Miałem kiedys podobne uciążliwe stukania i wszystko wskazywało na to że jedna felga była źle wyważona. Sprawdź to.

p4bi5
03-03-06, 15:28
Miałem kiedys podobne uciążliwe stukania i wszystko wskazywało na to że jedna felga była źle wyważona. Sprawdź to.

Wydaje mi się, że również stuki by dochodziły w momencie jazdy po równej drodze. Ale dzięki za podpowiedź, może jak zmienie oponki na letnie to będzie ok. Wydaje mi się że na letnich to jakoś tego nie słyszałem - chyba że naprawdę się coś stało. :sad:

Pozdrawia

[ Dodano: Pon 06 Mar, 2006 ]

Z felgami wszystko w porządku, czytałem w archiwum, że może to być sworzeń, powybijane tuleje w zawieszeniu, jak to mogę sprawdzić ? Czy jestem w stanie sam to ocenić czy muszę się wybrać do jakiegoś mechanika ? Do shella już się nie wybieram bo mi nic więcej nie powiedzą.

Pozdrawiam