Zobacz pełną wersję : Którędy poprowadzić syrenę alarmową?? Civic 92 r
Jak w temacie:) gdzie zamontować i którędy poprowadzić kabel aby wyjść w kabinie??
skolopendra
13-04-09, 19:33
sa przepusty od strony czołowej .lub wraz z innymi przewodami
zasilanie ciągnąć bezpośrednio od aku? jaki dać tam bezpiecznik?
Kenny, możesz jaśniej? ;)
Syrenka z własnym aku ma 3 przewody. Jeden idzie do masy, drugi wyzwala alarm, a trzeci idzie do + aku by ładować aku w syrence. Kabel idący do aku powinien mieć chyba bezpiecznik, prawda?
oczywiście, że powinien. 5A wystarczy w zupełności
powinien i nie ;) Tak, przy syrence z podtrzymaniem, a nie przy syrence bez tego badziewia.
Ja jestem zwolennikiem syren bez podtrzymania. Po pierwsze i tak na złodzieja alarm to żadna ochrona, a po drugie obecnie dostępne na rynku chińskie badziewie tylko rozładowuje akumulator i nic więcej.
A jakby zrobić cos w stylu USDM? :D Podłączyć wyjście z alarmu pod klakson? :rolleyes:
można i jest to pewne rozwiązanie. Chociaż w przypadku CVC bym przy okazji zmienił klakson, bo dźwięk fabrycznego jest żałosny ;)
ppm syrenki bez podtrzymania nie podłacza sie wogóle pod aku, więc chodziło mi tylko o syrenke z własnym zasilaniem. Z podłaczeniem pod klakson jest pewien problem. Po pierwsze to jak będzie wył alarm to klakson będzie trąbił ciągłym sygnałem co może wkur*ić sąsiadów jak im sie w nocy wyzwoli i porysowany samochód masz jak w banku. No i musisz to podłaczyć przez przekaźnik. Niektóre alarmy, np te do nowszych samochodów podpinane na szynie CAN mają taką opcje, że można zamiast syrenki podłączyć pod klakson i sygnał będzie przerywany.
sprawa rozwiązana:) mniej więcej po środku w komorze silnika buła mała gumowa zaślepka. Zdjąłem, zrobiłem dziurkę i poprowadziłem kabel. Wyszedł gdzieś koło radia i kierownicy:) pozdrawiam