Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Korek spustowy chłodnicy

darekimi
02-03-06, 20:19
Rozmawiacie tak o roznych problemach wycieku plynu z chlodnicy badz ze zbiorniczka wyrownawczego a ja mam taki przypadek.Przed wymiana plynu bylo wszystko okey kiedys naszlo mnie aby go jednak zmienic no i wykrecilem korek spustowy w chlodnicy ten motylek plastikowy tylko ze na max az go wyjolem i nie wiem czy to niebyl blad.Po zalaniu plynu po jakims czasie zaczol mi gdzies zmykac oblukalem wszystko i okazalo sie ze jak postawilem go na sniegu zostala plama.Korek spustowy przeciekal dokrecilem nadal to samo.Juz nie wiem co mam robic jak go uszczelnic.Moze ktos poradzi co robic a moze nowy ten korek???

Zdziarek
02-03-06, 20:30
Pod korkiem jak go wukręciłeś powinna być gumowa uszczelka która albo sparciała albo poprostu ci wypadła postaraj sie dopasować taką uszczeleczke i powinno byc po kłopocie.
pozdro i powodzenia z tymi wyciekami 8)

darekimi
02-03-06, 20:45
na samym koncu tego koreczka jest taka czarna gumowa uszczelka pewnie oto chodzi napewno jest ale moze jest juz zniszczona.A gdzie taka dostane albo od czego dopasowac

Zdziarek
02-03-06, 21:17
proponuje pogadać z jakimś mechanikiem najlepiej z HONDY myśle ze człowiek nie wielbłąd i pić też musi i w zamian za jakis skromny datek na browarek zaoferuje ci taką uszczeleczke lub nawet cały korek ewentualnie poprostu wez ten korek w kieszeń i udaj się do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego gdzie mają w swoim asortymencie gumowe o-ringi i coś dopasuj jest jeszcze jedno lecz bardzo drastyczne wyjście tylko dla naprawde zdesperowanych można ten korek wkręcić na silikon ale tego nie polecam bo to może byc jego ostatnie wkręcenie