Zobacz pełną wersję : Korek spustowy chłodnicy
Rozmawiacie tak o roznych problemach wycieku plynu z chlodnicy badz ze zbiorniczka wyrownawczego a ja mam taki przypadek.Przed wymiana plynu bylo wszystko okey kiedys naszlo mnie aby go jednak zmienic no i wykrecilem korek spustowy w chlodnicy ten motylek plastikowy tylko ze na max az go wyjolem i nie wiem czy to niebyl blad.Po zalaniu plynu po jakims czasie zaczol mi gdzies zmykac oblukalem wszystko i okazalo sie ze jak postawilem go na sniegu zostala plama.Korek spustowy przeciekal dokrecilem nadal to samo.Juz nie wiem co mam robic jak go uszczelnic.Moze ktos poradzi co robic a moze nowy ten korek???
Pod korkiem jak go wukręciłeś powinna być gumowa uszczelka która albo sparciała albo poprostu ci wypadła postaraj sie dopasować taką uszczeleczke i powinno byc po kłopocie.
pozdro i powodzenia z tymi wyciekami 8)
na samym koncu tego koreczka jest taka czarna gumowa uszczelka pewnie oto chodzi napewno jest ale moze jest juz zniszczona.A gdzie taka dostane albo od czego dopasowac
proponuje pogadać z jakimś mechanikiem najlepiej z HONDY myśle ze człowiek nie wielbłąd i pić też musi i w zamian za jakis skromny datek na browarek zaoferuje ci taką uszczeleczke lub nawet cały korek ewentualnie poprostu wez ten korek w kieszeń i udaj się do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego gdzie mają w swoim asortymencie gumowe o-ringi i coś dopasuj jest jeszcze jedno lecz bardzo drastyczne wyjście tylko dla naprawde zdesperowanych można ten korek wkręcić na silikon ale tego nie polecam bo to może byc jego ostatnie wkręcenie