PDA

Zobacz pełną wersję : Szyberdach cos szwankuje??

slawcio1986r
12-04-09, 17:50
Słuchajcie umylem autko wczoraj i szyberdach sie nie do konca otwiera jakby silniczek nie mial sily bo jak reka go popchne do gory to sie otworzy w pewnym momencie sie blokuje jak otwiera sie do gory (nie do tylu tylko wlasnie do gory) zamyka sie normalnie, co to moze byc smarowalem prowadnice wczesniej smarem w spreyu przyczepnym i moze przez to ze woda sie dostala cos sie dzieje czy inny powod??

przepity
14-04-09, 09:51
jestem wróżka i wiem jakie auto posiadasz wiec to mi bardzo pomaga odpowiedzieć na pytanie...

eg4, trzeba czasami popchnąć do góry ponieważ z wady fabrycznej bądź ze starości czasami uszczelki blokują otwarcie, pomoc może nasmarowanie uszczelek lub tez użycie szukajki bo nie wierze ze podobnego tematu nie było bo chyba dość popularna rzecz to jest w civicach

Skoti
14-04-09, 11:07
Mi w takich momentach pomaga Silikon w sprayu

RobertSz1981
14-04-09, 15:54
Pojedz po prowadnicach smarem silikonowym lub jak kolega wspomnial silikonem w szpraYu.Smar do konserwacji uszczelek powinien rozwiazac problem do konca.

KluH
14-04-09, 16:07
głupia sprawa ale jak jest mokra uszczelka okalająca szyber to z otwieraniem czasem pojawia się problem. Osusz dokładnie tą uszczelkę i psiknij silikonem w sprayu do uszczelek jak napisali koledzy wyżej.

slawcio1986r
15-04-09, 11:49
no szyberdach sam sie naprawil juz oczywiscie wczesniej popsikalem smarem w sprayu minelo troche godzin i zaczol sam dzialac:) pozdro

Lukasyaho
16-04-09, 00:34
To bezawaryjności życzę :D
zamykam