Zobacz pełną wersję : dziwny rezonans po dodaniu gazu em2 2001r
witam
Czy ktoś miał juz moze podobny problem ,generalnie po odpaleniu auta i dodaniu gazu w rezonans wpada cos pod kierownica albo gdzieś za zegarami ,dokładnie ni mogę stwierdzić co to i dlatego pytam czy były juz takie problemy ,chodzi o civic coupe 2001r ,drugi problem to przy wciskaniu sprzęgła taki dziwny dzwięk jakby sprzegło stare było ,nie wiem jak to nazwac takie skrzypienie ?? jakby ktoś mogł pomóc to byłbym wdzięczny ,pozdrawiam
2.Problem http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=23241&highlight=sprz%EAg%B3o trzeba użyć wyszukiwarki :), A co do 1 problemu to nie mam pojecia, u mnie byl rezonans spowodowany osłoną kata którą wywaliłem... A te dźwieki słychac przy dodaniu czy odpuszczeniu gazu?
sprzeglo u mnie tez skrzypialo, generalnie znany problem, wystarczy troche wd40 i juz.
co do rezonansu u mnie rezonuje bo mam wyzabkowane opony o dosadnej szerokosci 215/40 i przy predkosciach typu 20-30km/h naprawde daje po glowie.
dzwieki jakby dochodzily z tapicerki pod kierownica niz z zewnatrz i dzieje sie to przy dodawaniu gazu :/ a po swietach sprawdze to sprzeglo z nasmarowaniem tylko w sumie sprzeglo tez piszczy bardziej na dole jak wciskam niz by to mialobyc pod maska
dokladnie na dole; musisz zdjac obudowe pod kierownica, wsadzic lape i zapryskac te sprezyny/zawiasy na ktorych zawieszony jest pedal od sprzegla. powinno dac rade - u mnie dalo, u pati'ego tez. tylko cos podloz zebys nei zakapal sobie dywanika:)
A u mnie jak jadę i obroty dochodzą do 3 tyśi zaczyna wibrować pedał gazu. Wibracja w stylu jak telefon wibruje poniżej 3 tyś pedał nawet nie drgnie. I do tego załóżmy jadę na trzecim biegu obroty 4 tyś wciskam sprzęgło zmieniam bieg i przy wysprzęglaniu też czuć tą wibrację