Zobacz pełną wersję : D16Z6 Założenie gazu.. jak?
Witam!
W niedalekim czasie mam zamiar załozyć gaz w moim D16z6.
Gaz zakładam sam, przekładam z Seata Toledo 1.6 na gaźniku stąd moje wątpliwości:
- butla pewnie dobra, zostaje..
- parownik.. na pewno inny, ale jaki? Najlepiej tani, ale coś koło 200KM ??
- kable, przekaźniki pewnie też inne ale nie mam pojęcia jakie...
Potrzebuje coś jeszcze?? Nie chciałbym stracić zbytnio na mocy...
Pozdrawiam !
rozumiem, że zakładasz instalację pierwszej generacji. czyli przydałby się też jakiś mikser, proponuję blos.
Misiekemeryt160
12-04-09, 08:36
Potrzebuje coś jeszcze?? Nie chciałbym stracić zbytnio na mocy...
Pozdrawiam !
to tylko sekwencja.
idąc po najniższej linii parownik możesz zostawić jeżeli jest chociaz do 100KM, bedziesz latał na LPG tylko do ok 4 tys obrotów, najlepiej kup blosa i wskaźnik AFR bedziesz widział kiedy miszanka zaczyna robić sie uboga, potrzebujesz tez przelacznik pB/LPG taki od wtrysku i przekaźnik rozłączający wtryski, przydały by sie też nowe rurki miedziane butla-parownik
ooo dzięki, troche mi rozjaśniliście sytuacje, nie chce sekwencji, musze mieć możliwosc w każdej chwili przełączenia na benzynke i dociśnięcia pedału.. xD
Czyli tak, parownik jednak zmienie na większy, kupie mixer, tego blosa, wskaźnik, przełącznik i przekaźnik, no i rurki, przewody.
w kupie mixer, tego blosa,
BLOSEM zastępujesz mixer......
poczytaj tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17609&page=1
już wiem na czym stoje, to co mam + około 400zł na blosa i parownik i powinno jakoś chodzić...
Ja nie wróze dlugiej kariery temu silnikowi. Bo zabardzo nie wiesz co robisz, bo inaczej nie zadawal bys takich pytań. A zbytnia oszczednosc zawsze sie zemsci :). Lepiej dolóz pare zł i daj to komus, kto wie co robi.
Zdaje sobie z tego sprawę, oczywiście, prawda, montowałem gaz tylko gaźnikowcach, stąd wąska moja wiedza, lecz cóź zrobić taki jestem, lakier kłade sam, silnik wkładam i remontuje sam, elektryke ustawiam to i gaz założe, najwyżej silnik sie wymieni hehe :P
nie chce sekwencji, musze mieć możliwosc w każdej chwili przełączenia na benzynke i dociśnięcia pedału.. xD
sekwencje tez możesz przełączyć w każdej chwili
Ewentualnie blos jest dobrym rozwiązaniem, nie zapomnij tez o emulatorze sondy..