Zobacz pełną wersję : Wskazowki
Widzial ktos u nas w Polsce takie wskazoweczki??? Bo nie ukrywam, ze robia wrazenie :)
http://cgi.ebay.de/Honda-Civic-92-95-Lumineedles-Tacho-Nadeln-Cobalt-Blau_W0QQitemZ8042061240QQcategoryZ72982QQrdZ1QQcm dZViewItem
jak dla mnie to troche trąci tandetą :? ale kwestia gustu
A może tak by mi ktoś mógł powedzieć na jaki kolor pomalować wskazówki gdy mam tarcze indiglo???
na jaki chcesz. :lol: tak ten kolor bedzie dobry!
A może tak by mi ktoś mógł powedzieć na jaki kolor pomalować wskazówki gdy mam tarcze indiglo???
czarny :)
włóż wykałaczki zamiast wskazówek bedzie orginalnie i kolor tez inny :P mozliwe ze nawet zaoszczedzisz troszke wagi :wink:
jak dla mnie to troche trąci tandetą :? ale kwestia gustu
moze czerwone lepiej by wygladaly :)
MarcinM, moze wlasnie na czerwono, albo jakis pomarańczowy jak bylo w crx'ach
ja mam czerwone i jest lanS na dobrym poziomie ;)
Ten koleś ma też pomarańczowe.
http://www.customimport.de/product_info.php?products_id=181&osCsid=60321e56b66b595ee4f1a50e59e8324a
Problem polega na tym, że żeby je założyć to najpierw tamte trzeba zdjąć...
ale jakios tak brzydko wyglądają te kółka na wskazowkach, dziwny brzydki plastik....
ale jakios tak brzydko wyglądają te kółka na wskazowkach, dziwny brzydki plastik....
własnie - kaszana
bo same wskazóki moga byc ok na tarczach...
prolbem w tym raczej jak je wymienisz ?
wiesz chyba czym taka wymiana moze sie skonczyc.....
Naczytałem się, jak zmienić wskazówki i jest to prostsze niż myślałem: http://www.lumineedles.com/lumineedlessupport9295.html . Pozostaje kwestia kasy i wyglądu.
99% osób, które zdejmowało miało kłopoty...
jezeli juz nawet poprwanie wyszła operacja zakladania i zdejmowania to przewaznie wskazania odbiegaly zauważalnie od prawidłowych...
A ty aby zajrzałeś do linka, który podałem wyżej? Tam każą tylko ściąć wskazówki i na to nakładać te EL.
własnie zajrzałem...
i jakos nie bardzo wydało mi sie to wszytko tak fakjne jak na opisie i fotach...
zmien->opisz->bedzie wiadomo co i jak;)
no z tego co widać i mozna przeczytac ... to nie wglada na skomlikowana operacje ... moze sobie czarne wskazowy zapodam ... chociaz paten z wykalaczkami moglby byc tez OK ... albo zapałka i przy 8tys zamontować draske :twisted:
Moim zdaniem taki patencik jest w 100% trafiony.
Ogólnie wiadomo iż w 5gen wskazówki w nocy są prawie nie widoczne przy seryjnym oświetleniu.
A dzięki temu można uwspółcześnić przestarzałe i mało ergonomiczne wskazówki.
Osobiście widze same zalety tego zestawu, a kolor to kwestia gustu.
Sposób mocowania jest wg. mnie optymalny, wskazówka nie jest obciążona i rześko reaguje, a kapselek który uważacie za tandetny jest wykonany z carbonu.
Jakość jest naprawde na wysokim poziomi, co ma swoje odzwierciedlenie w cenie.
pozdr
Osobiście widze same zalety tego zestawu, a kolor to kwestia gustu.
Sposób mocowania jest wg. mnie optymalny, wskazówka nie jest obciążona i rześko reaguje, a kapselek który uważacie za tandetny jest wykonany z carbonu
skoro forum to każdy sie moze wypowiedziec...
- osobiscie dlamnie te kapturki (nakładki) to kolo karbonu nawet chyba nie leżały
wygladaja beznadziejnie (ale moze by pomalowac itp?)
- same wskazówki - juz ok - nawet mi sie bardzo podobaja.
- cena - beznadziejna - tzn drogo
ps. skoro to swieci z zastosowaniem tych (lamp czy jak to zwał) to jak by to sie mialo do indiglo? widział ktos efekt gdzies?
ale się przyczepiliście tego kapturka, to prawda że nie wygląda jak mata z włókana węglowego, ale jestem przekonany że jest idealnie jak surowy karbon.
co do indiglo to efekt luminescencji wskazówek powinien być ograniczony.
pozdr