Zobacz pełną wersję : Polerowana powierzchnia a Lakier bezbarwny
Witam panowie mam takie pytanko wypolerowalem osatnio ranty na moich aluskach używalem do tego pasty polerskiej Farecla G3 efekt fajny ale chodzi mi o zabezpieczenie tego i stad moje pytanie czy jesli prysne rant bezbarwnym czy faraba sie nie zważy albo wejdzie w reakcje z tą pasta jaki jest tego efekt mallowac czy nie ??????? Z góry dziea za wszelkie info Pozdrawiam
Na moje to z wypolerowanej powierzchni klar poprostu splynie bo poprostu nie bedzie mial sie czego ,,zachwycic"..
Mozesz bez problemu lakierowac bezbarwnym, tylko jak każda powierzchnie przed lakierowaniem należy odpowiednio przygotowac tzn odtluścic itd.
ja bym nie lakierowal, ladniej wyglada a potem mozna bez problemu jeszcze raz przepolerowac
bo chodzi mi o to ze strasznie łatwo pojawiaja sie nowe ryski a jak by byl klar to zawsze jakas warstwa ochronna
czyli przed malowaniem mam je tylko elegancko odtluscic bo wiecej juz sie chyba nic nie da z tym zrobic ??
MaTeUsZ_V212
11-04-09, 18:54
Na wypolerowany rant bezbarwny? :eek: To po co polerowaleś trzeba było tylko zmatować i na to lakier. Tak jak ktoś wyżej pisał lakier, długo się nie utrzyma na polerowanym nawet po odłuszczeniu. Zreszto jak na rancie wychodzą ryski, to myślisz, że klar nie będzie się rysował?
Dokładnie na rantach tak czy tak będą ryski. A to jest łatwe do usunięcia jeśli nie nałożysz lakieru. Wystarczy 10min polerki i wygląda znowu jak nowe XD
porostu lenistwo :p zresztą klar odpadnie jak się go pomaluje na spolerowana powierzchnie :) a nie zmatuje wcześniej :p a nawet jeśli zmatujesz to i tak jest duże prawdopodobieństwo że odpadnie
druga sprawa to jest taka ze jak pomalujesz taki rant klarem to już nie będzie się tak samo świecił jak wcześniej po polerce :)
ja bym osobiście odpuścił sobie malowanie i bym polerował;) efekt będzie na pewno lepszy :)
Pomalowalem jeden a reszte zostawiam zobaczymy jak sie to bedzie trzymalo bo tak czy siak nie ma zadnej roznicy miedzy tym polerowanym a tym pomalowanym klarem zobaczymy jak dlugo wytrzyma klar na ranciku z gory dziexa za podpowiedzi :) pozdrwiam
jest specjlany lakier do polerowanego aluminium, szukaj na allegro lub w dobrym punkcie lakierniczym
albo sie pucuje co chwila i ma lustro albo hoduje rybki w akwarium, decyzja do Ciebie należy