Zobacz pełną wersję : Gaśnie silnik na "luzie"
Honda Civic 04 (Sedan) silnik schodzi do obrotów 0 gdy wrzucę na luz, kiedy na wciśniętym sprzęgle włożę jakiś bieg silnik utrzymuje obroty biegu jałowego podobnie gdy spada prędkość obrotowa do 0 (na luzie) wciskam sprzęgło i wrzucam bieg obroty wchodzą na bieg jałowy. Sytuacja podobna gdy na luzie zahamuje. Wszystko to dzieje się po ruszeni, po odpaleniu silnika w miejscu wszystko oky.
Co to może być za niedomaganie?
Witam,
ja miałem trochę podobnie w fieście 96r. i wówczas już mnie to tak irytowało a przede wszystkim żeby mieć jak normalnie jeździć a przy okazji nie skrócić żywota rozrusznika ciągłym odpalaniem co skrzyżowanie, szukałem dziury w całym a okazało się że wystarczyło doładować akumulator...
ot taka moja podpowiedź
pozdro :cool:
Akumulator naładowany.
Silnik nie gaśnie, jak dojadę do skrzyżowania wciskam sprzęgło i wkładam I bieg (silnik ma obroty jałowe) i ruszam tak sobie z tym radzę.
================================================== =============
Sprawa się wyjaśniła to typowe zachowanie w mojej Hondzie Civic ( IMA ). Ten skrót wszystko wyjaśnił.