PDA

Zobacz pełn± wersję : Spalone xenony?

radar333
10-04-09, 09:20
Mam zestaw xenony: palniki + przetwornice bi-xenon z allego H4. Jeżdżę na tym około roku i wszystko ok. Dzi¶ odpalam ¶wiatła i lewe się zapala a prawe miga tak jak ¶wietlówka i nie zapala się po tym. Przetwornica brzęczy zarówno lewa jak i prawa a po tym jak się nie zapali prawy palnik to przestaje brzęczeć też prawa przetwornica.

Pytanie: czy spalił się palnik czy przetwornica nie chce zastartować. Bo i palniki i przetwornice s± dostępne na allegro osobno. Dzi¶ po pracy przełożę lewy palnik do prawej przetwornicy i zobatrzę czy zapala bo jak tak to palnik się spalił. Ale może komu¶ się już spalił (napewno) i mi powie żebym nie musiał eksperymentować.

Smolar
11-04-09, 02:15
Zagadaj do uzytkownika Aquarius,on z tego co wiem ma dosc bogate doswiadczenie z z przepalonymi,nieswiecacymi xenonami w swojej hani:)..

skolopendra
12-04-09, 18:28
Dzi¶ po pracy przełożę lewy palnik do prawej przetwornicy

to najlepsza metoda

radar333
13-04-09, 12:54
Palnik jest czarny w bańce w ¶rodku i para na ¶ciankach więc spalony jest. Na ¶więta zwykłe "żółte" H4 musiałem zapodać:mad:

Dziwne że się spalił bo podobno miała być żywotno¶ć o wiele dłuższa niż zwykłego halogena. spalił się kiedy¶ komu¶ taki palnik?

MikeFoto
14-04-09, 13:21
bo podobno miała być żywotno¶ć o wiele dłuższa niż zwykłego halogena

Tiaa... a chip dodaje 50koni, koncowka wydechu 10, a magnetyzery zmniejszaja zuzycie paliwa o 30%.....bajki panie, bajki. Chinszczyzna to chinszczyzna - czy to klapki za 3zl czy palinik xenonu - to jakiekolwiek normy zachowane niesa.

Ja zawsze mowie ze Chinczycy (produkty no name lub nieznanej marki) produkuja cos co mozna nazwac produktem od klapek, przez elektronike po samochody (tak apropos ktos widzial crash testy chinskich aut - polecam http://www.youtube.com/watch?v=nzoRdDssL1w&feature=related )

skolopendra
14-04-09, 19:50
niektóre firmy przy zakupie daj± gwarancje na palniki,pytałe¶ sprzedawcy?

Leeo
16-04-09, 03:15
na palnik nigdy nie ma wiecej niz 6 miechow.. U mnie odpukac juz ponad rok jest ok, tylko przetwornica zaczyna sie kaszanic, bo czasami mi odlacza zarnik i musze zgasic i zapalic swiatla, zeby znowu zaskoczyla.

Seth
21-04-09, 21:28
na palnik nigdy nie ma wiecej niz 6 miechow

Na allegro moze i tak jest...

Ja daje na cale zestawy dwa lata gwarancji, chyba, ze ktos chce mniej zaplacic to dostaje gwarancje na rok ;]
Niewazne, czy spalila sie przetwornica, czy palnik!

W tym wypadku chinszczyzna od chinszczyzny moga sie bardzo duzo roznic. Sa producenci, ceniacy sie bardziej , ale oferujacy lepszy jakosciowo sprzet. Na allegro laduja wlasnie te gorsze, ktore zazwyczaj pochodza 6-12 miesiecy. Stad ta cena..

Pozdrawiam