Zobacz pełną wersję : Czym uszczesliwic 2.0tdi
Witam serdecznie proszę o radę,jaki olej wlać do silnika, jakiej firmy rozrząd ,filtry ?klocki ?itd.Zaznaczam że dopiero ją sprowadziłem 163tysie.ma przejechane HONDA CIVIC AERODECK 2.0TDI.105km.1999r.czerwiec.
Ja używam Castrola Magnatec 10W/40 Diesel i silnik pracuje na nim super. Pasek rozrządu mam Gates również klinowy Gates. Rolki Rouville. Na allegro masz ładny zestaw za 340zł kompletny;] Klocków hamulcowych jeszcze nie tykałem bo hamulce brzytwy ;D Do skrzyni najlepiej lać MTF Hondowski ;] w ASO dostaniesz w odziwo chyba najkorzystniejszej cenie.
możesz mi podac loink do tego zestawu
Proszę
http://moto.allegro.pl/item601433360_rozrzad_kpl_honda_accord_civic_rover _diesel_2_0td.html
Proszę
http://moto.allegro.pl/item601433360_rozrzad_kpl_honda_accord_civic_rover _diesel_2_0td.html
czy ktoś kupował ten zestaw?
bo opis w stylu "INA/Rouville/Service Parts"
nie mówi jednoznacznie które części dostaniemy w tej cenie
Mój silnik chyba ciągnie na takim zestawie. Ale nie do końca pamiętam jak to było.. ale pasek to na bank GATES.
afaik to do skrzyni od diesla w anglikach nie leje sie mtf.
Mój silnik chyba ciągnie na takim zestawie. Ale nie do końca pamiętam jak to było.. ale pasek to na bank GATES.
to byla by świetna oferta jeśli faktycznie w tej cenie bedą rolki INA i paski Gates sprawdzę to we wtorek
To jest dobra oferta. Nie drogo a zestawik dobry jest. Ja już mam 40 000 przejechane na nim.
Witam,
u mnie olej Orlen Platinium 10W/40, zestaw rozrzadu jak proponowali koledzy rolki Rouville, paski Gates, pasek alternatora REV, klocki Textar, tarcze przod/tyl ATE/SBS. Jesli przyjdzie ci walczyc z piastami z tylu, to nie sa takie (przynajmniej u mnie) jak w benzynowych Aero, trzeba szukac od Rovera 420D (inny kat zebatki ABS), tak samo z chlodnica klimy, pompa wspomagania. Ale mam nadzieje, ze nie bedziesz tego potrzebowal. Zycze dlugiej i bezproblemowej eksploatacji.