Zobacz pełną wersję : Problem z elektryką - radio nie działa
Witam,
Mam taki problem. Jechałem sobie słuchając radia i nagle zgasło i zegar zrobił się taki dziwny. Jakby cyfr nie wyświetlał. Radio już nie działa, a zegar restartuje się na godzinę 1:00 gdy samochód wyłączę na dłużej.
Honda 95' 5D MA8 D14A2.
bezpiecznik backup pod maską. Ludzie czy tak trudno użyć szukajki a przede wszystkim mózgu i sprawdzić bezpieczniki? Przecież milion raz było już wałkowane
bezpiecznik backup pod maską. Ludzie czy tak trudno użyć szukajki a przede wszystkim mózgu i sprawdzić bezpieczniki? Przecież milion raz było już wałkowane
Czy musisz obrażać albo próbować obrażać? Poza tym dzięki za potwierdzenie, bo tak powiedział mi szwagier.
Nie próbuje nikogo obrażać, jesli tak sie poczułeś to przepraszam. Ale to forum jest przepełnione postami tego typu, pisanymi przez ludzi którzy nawet 5 min nie poświęcili na poszukanie odpowiedzi na swoje pytanie zanim napisali taki post. Punkt 3 regulaminu tego działu.
Teraz jak już mam 99% pewności, że jest to bezpiecznik to poszukam gdzie on jest i jak go wymienić. Jeszcze raz dzięki.
Sprawdziłem dwa bezpieczniki
Pod kierownicą nr 23 15A od Radio/Cigarret lighter oraz pod maską nr. 31 15A ECU. Wyglądają dobrze.
w mojej hani za radio i zegarek pod maską jets odpowiedzialny 7.5A
Dziś byłem u szwagra. Radio zrobione jakiś kabel się odłączył, zegar świeci normalnie. Jak wracałem okazało się, że zegar zresetował się na 1:00.
w mojej hani za radio i zegarek pod maską jets odpowiedzialny 7.5A
Inny model widocznie nie MA8. Właśnie patrze manual service i pod maską w ogóle nie ma 7,5 :)
Edit: Widzę, że ten service manual coś ściemnia :-) Zajrzałem pod maskę. Na rozpisce był jeden bezpiecznik 7,5 auxiliary czyli pomocniczy. Dziwnym trafem miałem tam włożony 5 z plastiku nieprzezroczystego, ale drucik wyglądał nieciekawie. Dziwny ten poprzedni właściciel, bo pod kierownicą był zapasowy 7,5. Wymieniłem i widzę, że zegar działa nawet po zgaszeniu silnika, więc jest OK, a raczej powinno. Dzięki za pomoc.