Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak odłączyć ABS ( '97)?

Loup
26-02-06, 12:38
Wie ktoś jak można odłączyć ABS w civicu z 97 roku i czy wiążę się to z jakimiś niebezpieczeństwami (coś sie może zepsuć)?

prz3mo
26-02-06, 12:46
O ile dobrze pamietam to ppm702 ma zrobiony wyłącznik ABS'u. Pogadaj z nim.

reXio
26-02-06, 13:19
sorry ze pytam - ale PO CO?! :?

Loup
26-02-06, 13:38
Lubie sobie poszalec na placyku w zime, a ostatnio zaczalem cwiczyc technike "lewej nogi", co zaczelo przynosic rezultaty, ale niestety ABS nieco to utrudnia...

Cairo
26-02-06, 13:42
Oczywiste jest że ABS utrudnia i nie troszke tylko sporo. ja całą zimę jeździłem bez ABSu podłączyłem go dopiero w piątek bo już mnie kontrolka wkurzała. Bez robienia wyłącznika takiego jak ma ppm chociaż bardzo poręcznego i przydatnego możesz sobie poprostu wyciągnąć bezpiecznik ze skrzyneczki pod nogami kierowcy. Wtedy po przekręceniu zapłonu kontrolka ABS nie zgaśnie i bezproblemu zablokujesz koła. Gdy będziesz chciał spowrotem jeździć z ABSem wsadzasz bezpiecznik na miejsce i jest wszystko OK.
pozdro

Loup
26-02-06, 13:50
No wlasnie, slyszalem o takim rozwiazaniu - kumpel w Astrze II tak zrobil, ale razem z ABS odlaczalo mu sie wspomaganie kierownicy. I tu pytanie, czy w Civicu tez tak bedzie?
Dodatkowo, ktos mu mowil, ze jest to niebezpieczne, bo mozna uszkodzic jakis modul (??), ktory jest dosc drogi.
Wiec, czy w Civicu mozna to zrobic bez obawy przed jakas awaria?

Dzieki za odpowiedz.

emg
26-02-06, 18:14
Wyciągasz bezpiecznik i nie masz absu i nic się nie dzieje

ppm702
26-02-06, 21:48
możesz spokojnie zrobić wyłącznik :) maksymalnie godzina w garażu i po jego naciśnięciu do momentu wyłączenia i włączenia zapłonu nie masz ABSu

lukiasz
26-02-06, 22:51
albo wyjąć bezpiecznik albo od bezpiecznika póścićodłączenie ręczne hehe nic trudnegio, i żadnych wad ukrytych! to tylko Honda :wink:

Cairo
27-02-06, 06:32
i wspomaganie działa ;)

Loup
27-02-06, 14:53
No to super, w koncu Civic to nie jakas Astra :razz:
Dziekuje wszystkim za zainteresowanie