Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : lampy civic 5d

spid3r
06-04-09, 14:07
Mam do Was pytanko... o ile się nie mylę, my mamy lampy asymetryczne, tak ? W takim razie w UK są symetryczne? Ta różnica polega na szkle ? tzn. szkło rozprasza inaczej światło, czy jak ? Zastanawiam się nad kupnem lamp z anglika, gdyż można już mieć komplet za ok.120 zł i myślałem nad tym, aby pozbyć się z środka tego "chropowatego" drugiego szkła, aby był clear.... i ewentualnie, gdzieś poszukać kogoś, aby zrobił soczewki. Co myślicie o tym?

wunat
06-04-09, 14:14
w uk tez sa asymetryczne, ale "w druga strone" niz my bysmy potrzebowali

spid3r
06-04-09, 14:33
w uk tez sa asymetryczne, ale "w druga strone" niz my bysmy potrzebowali

a wywalenie tego drugiego chropowatego szkła w środku nic by nie zmieniło ?

Bonless
06-04-09, 16:09
Zmieni, zamiast dawać światło w odpowiednio uformowanym kształcie będą świecić na wszystkie strony. Inna sprawa jak przerobisz na soczewkę.

spid3r
06-04-09, 16:13
będzie trzeba nad tym pomyśleć :) ogólnie to pisał do jednej z firm produkujących lampy soczewkowe m.in. do civiców 3d czy by nie wykonali na zamówienie do naszych hanek, ale niestety echo... a napisałem, że możliwe by było wtedy większe zamówienie.

suchy2004
06-04-09, 16:16
Zmieniło...Ten chropowaty środek odpowiada za skupienie światła tam gdzie powinno padać.
Jak to wyjmiesz to będzie świeciło na wszystkie strony, dlatego wątpię żeby ktoś się podjął zrobienia cleara. Trzeba wstawić element odbijający światło.Sam o tym myślałem, ale soczewka wyjdzie prościej wg. mnie.
Sam jestem na etapie wykonywania lamp soczewkowych jak chcesz zajrzyj do mojego tematu.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=32054&page=5
Masz tam link do zdjęć jak to wygląda.
A w niedługim czasie, gdy będę robił drugą stronę postaram się zrobić foto instrukcje jak po kolei wykonać soczewkowe lampy, dla tych którym chce się dłubać.

Koszt takich lampek to okolo 2tys zl u takich firm. Mnie jak narazie wynioslo 200zl ;p

spid3r
07-04-09, 07:41
ooo... no to jak Ci się uda możesz mieć więcej zamówień :P heheh ;) Słyszałem właśnie, że w EMG ok.2 tys... Dużo trochę. Tłumaczą tym, że na podzespołach bmw E46 i mercedesa ML... Będę przyglądał się Twojemu tematowi :)

czara
07-04-09, 07:57
suchy2004 dzialaj działaj z tymi lampkami i koniecznie musisz zrobić foto instrukcje :D wyglądają rewelka.

suchy2004
07-04-09, 16:22
ooo... no to jak Ci się uda możesz mieć więcej zamówień :P heheh ;) Słyszałem właśnie, że w EMG ok.2 tys... Dużo trochę. Tłumaczą tym, że na podzespołach bmw E46 i mercedesa ML... Będę przyglądał się Twojemu tematowi :)

Kupując nowe podzespoły, faktycznie koszt wyniósłby ok 2 tys.
Ale po co ładować od razu nowe. Nadal będę sie upierał ze soczewki od VII gena pasują idealnie:D:P