Zobacz pełną wersję : Potrzebuje na szybko 20KM do mojego EK4 !
Jak w temacie, co zrobić żeby na szybko podnieś moc o jakieś 20KM w silniku B16A2 kasta EK4 ??:)
strzał z nitro?
ewentualnie dolot i wydech plus bebechy z głowicy z ITRa
nitro odpada (rozpierd... silnik:/), chciałbym troche dłuzej pojeździć tym autiem :)
opcja typu wydech,dolot, bebechy z głowicy ITR (ale skad tu wziąść takie bebechy ??)
-wydech (skunk2,magnaflow,buddy club, czy eltec ??)
-dolot (cai aem, czy lepiej krótka power rura + dolot zimnego powietrza ??)
wydech dolot i graty z itr to jest "na szybko"? szczerze moiwiac nie spotkalem sie jeszcze z takim rozumieniem tych slow.. nie chce nawet wiedziec jak pracujesz kiedy twoj szef przychodzi i mowi "panie tomku, to ma byc na szybko!" :D
tych 20 koni z nitro twoj silnik nawet nie zauwazy jesli chodzi o jego zuzycie. jakbys strzelal 50, albo wiecej, to moznaby sie zastanowic czy to nie za duzo.
ps.
dochodzi jeszcze strojenie, byle nie u pana administratora, bo nie dosc, ze nie ogarnia stanowiska na forum, to ze strojeniem miewa podobnego kalibru klopociki :D
tak naprawe to hu.. wiem z tej odpowiedzi-podpowiedziwidocznie nie czytasz uwaznie.
zdobycie walkow, sprezynek i talerzykow z itr zajmie ci duzo czasu, bo nie jest to stuff, ktory lezy wszedzie i mozna go poprostu kupic. to po pierwsze. po drugie zrobienie kompletnego ukladu wydechowego z kolektorem i dobranie do tego jakiegos sensownego dolotu - a potem wystrojenie tego - nijak nie trzyma sie slowa "na szybko".
chciales na szybko - nitro.
masz duzo czasu - szukaj sobie gratow z itr i rob reszte.
majdan, moja opinia nie jest odosobniona, niektorym poprostu nie chce sie wracac do tematu strojenia, maja juz dosyc, badz tez opadly im rece. mi np. rece opadly i nie chce mi sie wracac do tematu ze szczegolami. ty polecasz, ja nie i jest git.
no chyba, ze to tez bylo chamskie lol
zdobycie walkow, sprezynek i talerzykow z itr zajmie ci duzo czasu, bo nie jest to stuff, ktory lezy wszedzie i mozna go poprostu kupic. to po pierwsze. po drugie zrobienie kompletnego ukladu wydechowego z kolektorem i dobranie do tego jakiegos sensownego dolotu - a potem wystrojenie tego - nijak nie trzyma sie slowa "na szybko".
jedna potrafisz normalnie odpowiedzieć jak człowiek, klubowicz
i nie chce mi sie wracac do tematu
to po co wogóle się odzywałeś ?
wydech i dolot da się jak najbardziej na szybko, a przy dobrym setupie to wystarczy na te 20 koni.
wydech i dolot da się jak najbardziej na szybko, a przy dobrym setupie to wystarczy na te 20 koni.
z tego nijak się nie uzbiera 20KM w seryjnym EK4
co dla autora znaczy "szybko"?
szybko to znaczy coś co można kupić bez problemów i napewno coś podciągnie na mocy...
np. wydech, dolot gdzie montaż trwa max pół dnia
nie szybko dla mnie znaczy zamontować np. zestaw turbo gdzie trzeba rozebrać cały przód + strojenie kompa i dużo pieniędzy
a nie wiecie chłopaki ile może mi dać przelotowy 2.25 cala i porządny CAI np. AEM w moim civic tak mniej więcej ??
A czy naklejki na bokach auta nie dają jakiś 20HP ?? Fakt faktem zależy co chce się osiągnać i jakim kosztem niemożna mówić że na szybko czy za dużo roboty. Albo nie będzie efektów albo będą nie adekwatne do włożonej pracy. Hmm na szybko można swap na b18 w 3 dni ogarnac jak się uprze ale nie ta kasa ale 20 hp jest :)
170 koni z wydechem i dolotem powinno byc bez problemu (o ile silnik ma swoje seryjne 160).
wydech+dolot+strojenie okolo 175-180
wydech dolot walki stage 2 regolowane kolka strojenie
a wałki st2 to już pewnie i talerzyki ze spreżynkami. no i CR by sie zdało do tego podbić...
dobra, a gdzie to mam kupić?, i kto mi w wielkopolsce zrobi strojenie ecu ??
części możesz sobie zamówić z juesu. jak nie sam, to przez kogoś kto się tym zajmuje.
w wielkopolsce raczej nikt tego Ci nie wystroji, przynajmniej nie wystroi dobrze. czeka Cię wycieczka do stolicy.