Zobacz pełną wersję : dziwny dzwiek od przepustnicy lub kolektora
witam ! mam hanie z motorkiem D14A7 wszystko ładnie chodzi ostatnio przeszła zabieg odmulania dostała oryginalną uszczelkę od A8 i była by pełnia szczęścia gdy by nie dziwny dźwięk dochodzący od kolektora bądź przepustnicy dźwięk pojawia się tylko w momencie naciśnięcia pedału gazu nie ważne czy silnik jest zimny czy gorący i tylko w jednym położeniu pedału gazu jak troszkę więcej dodam to jest ok tak samo jak mniej tylko w jednym położeniu przepustnicy a słychać to jak by takie świszczenie jak by na jakimś styczniku styki iskrzyły nie mam pojęcia co to może być może kto miał coś podobnego z góry dziękuje za rady!!!
skolopendra
11-04-09, 20:14
słychać to jak by takie świszczenie jak
zmartwień tu raczej nie ma powodu ;)
Ja ma podobnie po zmnianie uszczelki a swoim d14a7 jest taki delikatny świst powietrza przy otwarciu przepustnicy,podejzewam ze winny jest oring który jest w obudowie przepustnicy manual podaje zeby go wymienic ja nie wynieniłem i podezewam ze to wałsnie to koszt oringi to około 35 zł w aso, nie jest to awiązane z zadną elekrtyką jest to poprostu zawirowanie powietrza mało istotne choć moze byc dla niektórych irytujące...
Mam taki dzwięk a nie wymienialem jeszcze uszczelki ;p
Mi sie on nawet podoba:D:P
Na przepustnicy masz śrube na płaski śrubręt.Odkręc ja ale przed odkręceniem najpier sobie zaznacz markerem w jakim położeniu była i licz ilość obrotów przy odkręcaniu.Wyciągnij ja i dobrze przeczyść a później wkręc w to samo położeniem.Może pomóc.