Zobacz pełną wersję : swap h22a2 do eg3
Witam, zastawiałem się nad swapem do eg3 silnika h22a2. Prelude anglik z takim silnikiem można chyba już za 3-4k zakupić, więc i większość części by była. Z kolei prelka z silnikiem h22a kosztuje już chyba sporo więcej, więc o te 15 km, chyba nie warto. Mam pytanie czy przy ewentualnym założeniu turbo można łatwo wyciągnąć ok 250-270 KM bez wymiany tłoków itp i żeby jakiś czas pośmigało? I czy podnosząc moc za pomocą turbo do ok 250 KM silnik h22a i h22a2 są podobnie obciążone pomimo że startują z innego poziomu mocy?
najpierw wstaw h22 i go opanuj, ten silnik w eg3 będzie już ładnie wymiatał;)
Co do wsadzenia to racja nie jest z tym aż tak łatwo. JA w moim H22 celuje na ten sezon na trójke na przedzie. Silnik h22a 200hp plus wałki z kółkami reg Skunka stage1 turbo do tego większe wtryski walbro blockguard strojenie i po dodaniu turbo na 0,5 bara powinien być jakiś przyjemny wynik :) a V gen podatny na moc :)
A jeszcze jedno pytanko, jeśli chodzi o swap z prelude automat, to czy wystarczy wrzucić skrzynię manualną, czy są oprócz tego jakieś różnice w elektronice?
A jeszcze jedno pytanko, jeśli chodzi o swap z prelude automat, to czy wystarczy wrzucić skrzynię manualną, czy są oprócz tego jakieś różnice w elektronice?
Zapewne trzeba cos przy wiazce podlubac. Przy EG3 dochodzą jeszcze jakies kombinacje z pompa paliwa, nie wiem doklanie o co chodzi ale poszukaj. A o hamulcach i zawieszeniu pomyslales, czy to pozniej sie zrobi?
Zapewne trzeba cos przy wiazce podlubac. Przy EG3 dochodzą jeszcze jakies kombinacje z pompa paliwa, nie wiem doklanie o co chodzi ale poszukaj. A o hamulcach i zawieszeniu pomyslales, czy to pozniej sie zrobi?
musisz wymienić cały bak i poppe paliwa.