PDA

Zobacz pełną wersję : mokro pod dywanikami co to???

jarek_alien
05-04-09, 18:26
Witam mam nadzieje ze mi pomożecie a mianowicie dziś sobie zacząłem sprzątać auto tak juz wiosennie hehe i zauważyłem że pod dywanikami u kierowcy i pasażera wykładzina jest cała mokra i teraz pytanie jest dlaczego jest mokra gdzie musi sie woda dostawać jak to sprawdzić?? czy jest możliwe ze to lecijakoś przednią szybą??

Piterson
05-04-09, 18:32
jak masz wykładzinę mokrą to lepiej ją ściągnij , wysusz, a może znajdziesz pod nią jakieś dziury w podłodze..

havok
05-04-09, 18:39
Albo dziura w podłodze, albo faktycznie szyba. Sposoby rozwiązania ktoś już tu podawał.

TuSzEk
05-04-09, 19:31
Miałem ten sam problem i w moim przypadku przyczyną było pocenie się gumowych dywaników. Sprawdzałem podłogę czy nie ma jakiś dziur..lałem wodę w podszybie, szyberdach i nic. Zimą pod dywanikami miałem lód. Ciepło w środku zima na zewnątrz i się skraplało. Dziwiło mnie że wykładzina jest mokra jak jest już ciepło na dworze i tylko na obszarze gdzie leży guma (boki wnęki suche). U kierowcy mniej a u pasażera nie wilgotno ale mokro dosłownie. Więc wyjąłem dla sprawdzenia dywanik od pasażera, odsączyłem wilgoć, wysuszyłem suszarka na wiór. I od momentu jak pozbyłem się tej cholernej gumy problem ustał..a przez ten czas zdążyło już solidnie popadać, jeździłem w czasie deszczu i suchutko. A teraz myślę kupić welurowe dywaniki i pozbyć się tego kauczuku.

majdan
05-04-09, 20:37
Skontaktuj się z użytkowniczką Werciunia, która niedawno rozwiązała taki sam problem u siebie.

nike69
05-04-09, 22:29
moze niech uzytkowniczka Werciunia tu napisze jak sie z tym uporala ;)
tez mam mokro szczegolnie po stronie pasazera, jak sie odepnie ta wykladzine pod nia mam wode i jeszcze ostatnio podnioslem ta cos co jest gumowe a pod spodem jest takie cos jak wata( nie wiem jak to nazwac :D) i ta 'wata' od dolu byla cala nasiaknieta woda, ale tylko blizej strony fotela natomiast jak sprawdzalem blizej sciany grodziowej to tam jest sucho wiec wykluczam u mnie podszybie i mysle ze to sie moze gdzies przez podwozie dostawac..

Lukasyaho
05-04-09, 23:00
Kolego zaczym zaczniesz nowy temat poszukaj trochę na forum było wiele razy zamykam.