Zobacz pełną wersję : D14A3 -----> VTEC B16A2
mam takie pytanie jakie mam szanse na wsadzenie VTEC B16A2 do civca 6gen. 3D 96r z silniczkiem D14?? jesli taki temat juz byl to sorry ale jakos sie nie doszukalem.
no wsadzenie silnika do auta z silnikiem, skazane jest z góry na niepowodzenie
widac slabo szukales, bo info sa na tym forum
w skrócie, jak masz wszystko co potrzebne do takiego swapa to zaden problem ( a co trzeba to juz napewno na forum znajdziesz)
jedyna sprawa to z którego roku bedzie silnik i w jakim OBD bedzie instalacja elektryczna, czy OBD-1 czy OBD-2a czy OBD-2b. Jesli bedzie z innym niz Twój silnik, to jest maly schodek, ale nie za trudny
wiec sorry za temacik ktory juz byl ale jak juz pisze to pociagne dalej mam nadzieje ze nie bedziecie mieli mi tego za zle.. wiec pytanie moje takie o co chodzi z tym OBD? i jak wyglada sprawa z mocowaniami?? czy bedzie trzeba cos przerabiac czy wejdzie bez wiekszych problemow?? i tak mniej wiecej jakie koszta?? z gory dzieki
Chłopaku, może byś najpierw poczytał forum, a nie włazisz i od razu piszesz temat pokazujący brak zrozumienia dla pracy innych na rzecz rozwoju tego forum (jeszcze jaśniej - my piszemy, a Ty i tak zapytasz jeszcze raz, bo po co szukać :evil: ).
Mała namiastka tego, co Cię czeka przeglądając forum:
OBD to elektryka. Jeśli masz silnik B16A2 z Civica 6 gen to jesteś najprawdopodobniej w domu, bo masz łatwiej (nie musisz kombinować z kabelkami).
Koszta - zależnie od ceny silnika z osprzętem + warsztatu jaką cenę za swap rzuci. Obstawiam rozstrzał za całość 7-9 tysięcy PLN. Zależnie od tego, co oprócz silnika chcesz założyć.
Czytałeś to? : http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2204
Nie ma znaczenia, jaki silnik masz, tylko jaką budę.
Proponuję na takie tamaty (z FAQ) nie odpisywać (czyli nie robić tego, co właśnie zrobiłem ja ;) ).
nom masz racje... ale dziekoweczka ze jednak mi pomogles :D jeszcze cos poszukam
Ramzes, co prawda ostrzezen nie ma ale ja cie ostrzegam, kolejny glupi temat, kolejny raz nie uzyjesz SZUKAJ smierdzacy leniu a bez ostrzezenia kasuje co nabazgrasz tutaj. Close.