PDA

Zobacz pełną wersję : D14A3 -----> VTEC B16A2

Ramzes
25-02-06, 00:24
mam takie pytanie jakie mam szanse na wsadzenie VTEC B16A2 do civca 6gen. 3D 96r z silniczkiem D14?? jesli taki temat juz byl to sorry ale jakos sie nie doszukalem.

LIO
25-02-06, 00:27
no wsadzenie silnika do auta z silnikiem, skazane jest z góry na niepowodzenie

widac slabo szukales, bo info sa na tym forum

w skrócie, jak masz wszystko co potrzebne do takiego swapa to zaden problem ( a co trzeba to juz napewno na forum znajdziesz)
jedyna sprawa to z którego roku bedzie silnik i w jakim OBD bedzie instalacja elektryczna, czy OBD-1 czy OBD-2a czy OBD-2b. Jesli bedzie z innym niz Twój silnik, to jest maly schodek, ale nie za trudny

Ramzes
25-02-06, 00:38
wiec sorry za temacik ktory juz byl ale jak juz pisze to pociagne dalej mam nadzieje ze nie bedziecie mieli mi tego za zle.. wiec pytanie moje takie o co chodzi z tym OBD? i jak wyglada sprawa z mocowaniami?? czy bedzie trzeba cos przerabiac czy wejdzie bez wiekszych problemow?? i tak mniej wiecej jakie koszta?? z gory dzieki

havok
25-02-06, 00:55
Chłopaku, może byś najpierw poczytał forum, a nie włazisz i od razu piszesz temat pokazujący brak zrozumienia dla pracy innych na rzecz rozwoju tego forum (jeszcze jaśniej - my piszemy, a Ty i tak zapytasz jeszcze raz, bo po co szukać :evil: ).
Mała namiastka tego, co Cię czeka przeglądając forum:
OBD to elektryka. Jeśli masz silnik B16A2 z Civica 6 gen to jesteś najprawdopodobniej w domu, bo masz łatwiej (nie musisz kombinować z kabelkami).
Koszta - zależnie od ceny silnika z osprzętem + warsztatu jaką cenę za swap rzuci. Obstawiam rozstrzał za całość 7-9 tysięcy PLN. Zależnie od tego, co oprócz silnika chcesz założyć.
Czytałeś to? : http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2204
Nie ma znaczenia, jaki silnik masz, tylko jaką budę.

Proponuję na takie tamaty (z FAQ) nie odpisywać (czyli nie robić tego, co właśnie zrobiłem ja ;) ).

Ramzes
25-02-06, 01:01
nom masz racje... ale dziekoweczka ze jednak mi pomogles :D jeszcze cos poszukam

itr
25-02-06, 11:51
Ramzes, co prawda ostrzezen nie ma ale ja cie ostrzegam, kolejny glupi temat, kolejny raz nie uzyjesz SZUKAJ smierdzacy leniu a bez ostrzezenia kasuje co nabazgrasz tutaj. Close.