Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wydech d15b2/7

smoku
24-02-06, 16:18
witam wiem ze temat wydechu byl czesto poruszany rozne opinie krąża..
ale mam kilka konkretnych pytan:

oto co sobei przywiozlem z ebay.com
z czego chce zmontowac wydech

http://w3.tyszkiewicz.edu.pl/~arfabrowicz/1.jpg

moj seryjny wydech *******nol i jezdze teraz jak wrc (troche to juz trwa moze przynajmniej nie bedzie prze*****ie glosno dla mnie jak go poskladam bo sie powoli przyzwyczailem heh)

przeglad za tydzien mam i musze wkoncu to zrobic :evil:

moje pyt:
1.zakladac a)to co jest,
b)czy jeszcze jeden tlumik srodkowy ****ac,(jesli tak to co gdzie ile kosztuje i
i bedzie najlepsze)

2.przy opcji 1a i 1b bede mial chyba problem z przejscie przeglądu?wiec moze pospawac ten stary zeby byl i potem zakladac(wsumie ostatni i tak jest troche dziurawy wiec nie wiem jakby to bylo)?

3.bedzsie roznica w glosnosci przy opcji 2 tlumikow(tzn koncowego i sportowego kata) a opcja z trzema.wolalbym zeby bylo najciszej jak sie do bo wiem ze i tak bedzie glosno he

4.gdzie kupic rurki do tego wydechu(jestem z bielska białej)(jakie koszta)

5.gdzie to zmontowac znacie jakies miejsce w poblizu mojego miejsca zamieszkania gdzie to konkretnie zrobie?(jakie koszta)

6.jesli chdozi o srednice to co czlowiek to opinia inna ale chyba 2,25 zrobie(bedzie u mnie tylko minime b2->b7 ,CAI i wydech moze kiedys na z6 bede cos jeszcze montowal
wiec chyba 2.25 bedzie dobre dla takiej ogromnej mocy)ale czekam na opinie

bede wdzieczny za podpowiedzi co do sposobu jak i miejsc blisko Bielska Białej gdzie moglbym dokonac powyzszych modyfikacji

pozdro

havok
24-02-06, 16:47
Jedź do MG (http://mgmotorsport.pl)
Myślę, że za rurki z nierdzewki 2.25 i montaż tego wszystkiego powinni wziąć jakieś 600-700 PLN. Przynajmniej tyle mi El-tec zaoferował za podobną sprawę (żeby nie powiedzieć, że dokładnie to samo robię za 3 tygodnie dokładnie).
W MG środkowy to jakieś dodatkowe 200 PLN.

smoku
24-02-06, 19:18
hmmm szczerze mowiac myslalem ze bedzie to tansze
masz jakas tansza alternatywe?
no i reszta..2 tlumiki czy 3?

pozdro

Furious
24-02-06, 21:56
no mozna tez ze zwyklej stali zrobic tak po taniznie.. to kosz kolo 200zl

smoku
24-02-06, 22:06
tzn licze ze rurki i wsz co potrzebne (bez srodkowego bo nie wiem jeszcze czy go zaloze0
wynisie kolo 200zl chyba ze sie myle?

wiec teraz kwestia zrobienia tego bo 700zl (z rurkami) to duzo dla mnie

wiecie czy bedzie duza roznica w glosnosci wersja bez srodka vs ze srodkiem?
czy na mocy sie to moze tez jakos odbic?
gdzies kolo mnie zrobie to dobrze wmiare tanio?

Pati
24-02-06, 22:09
jedz do ultera - daleko nie masz. zrob z normalnej stali, nie bedzie sie swiecilo pod podloga i nie bedzie dozywotniej gwarancji, ale bedzie duuuzo taniej.

Lukasch44
25-02-06, 14:02
witam. Możesz spróbować jeszcze tutaj:
http://www.allegro.pl/item87199251_kolektor_wydechowy_civic_crx_kolektor _sport_honda.html
Podobno koleś dłubie w takich gratach.
Pozdrawiam.
ps. daj znać co załatwiłeś

smoku
27-02-06, 13:01
wsumie wydawalo mi sie ze ulter nie jest za specjalny.
ale sie nie znam

zadzwonilem powiedzialem jak sprawa wyglada czyli ze jakbym przywiozl wszystko
to za zalozenie pospawanie mnie skasuja 150 zl (mysle ze tanio)
czyli moze jak pojade z samymi tlumikami bez rurek to z 350 mnie skasuja(?) no nic podjade to bede wiedzial

zdecydowalem ze jednak wstawie srodkowy tlumik musze go teraz kupic i sie tam przejade zagadam jeszcze raz powiem jak chce zeby to wygl.

ostatnie pytanie:

naprawde polecacie ultera??
gdzie jaki srodkowy kupic ?

tomekk
27-02-06, 14:06
czyli moze jak pojade z samymi tlumikami bez rurek to z 350 mnie skasuja(?) no nic podjade to bede wiedzial

I to jest jedyna słuszna odpowiedź - dopóki nie pojedziesz, to nie będziesz wiedział na pewno.

naprawde polecacie ultera??

Ja tam myślę, że każdy zakład specjalizujący się w tej dziedzinie powinien to założyć bez problemów, nic przy tym nie uszkadzając 8) Przecież nie mówimy o panu Zenku - hydrauliku - który po godzinach dorabia w garażu... Co do produktów Ultera natomiast, to rzeczywiście zdania mogą być podzielone, ale przecież nie musisz u nich kupować tego środkowego tłumika.

smoku
28-02-06, 17:14
no i ciagnie sie to qrwa zabieram sie za to jak jan znowu problem

owszem zrobia mi w ULTERZE ze zwyklej stali za 350zl plus srodkowy przelotowy aluminiowy(100zl)
(co sadzicie o takim rozwiazaniu ze zwyklej stali i tlumikiem srodkowym alu)
roznica w trwalosci itd ?szczerze skoro kupilem kolektor 4:2:1 i kata sportowego to chyba szkoda to teraz tak skladac

moga mi to rowniez zrobic z nierdzweki jak powiedzial do 1500zl
i teraz wykminilem ze najlepiej jak kupie sam kwasowke pare kolanek i im zawioze
material powinien mnie wyjsc 200zl za rurki kolanka

tylko teraz mam kosmetyczne pytania:
-ile gdzies kupic tej rury 2 metry ile kolanek
-kolektor ma na wyjsciu 50mm(wewn) jesli dobrze mierze,kata jakies 55mm,a koncowy prawie 60mm czy to ma jakies znaczenie i moze to byc jakisproblem?
w zwiazku z powyzszym powieniem kupic rury o jakies srednicy wewn ?

wiem ze duzo pyt zadaje ale naprawde nie wiem na co sie zdecydowac i chcialbym wkoncu sie za to zabrac.

dzieki za wyrozumialosc pozdro

Pati
28-02-06, 17:39
po co robic z kwasowki? mocy nie przybedzie, a tylko drożej wyjdzie. robienie coraz wiekszej srednicy ku koncowi to nie jest dobry pomysl.

smoku
28-02-06, 21:53
nie chce robic coraz szerszej poprstu kupilem dedykowanego kata koncowy tez niby i teraz je dopiero zmierzylem,szczerze mowiac nie myslalem wczesniej o tym...

chodzi mi o to czy to problem i jaka srednice w takim razie robic?

[ Dodano: Wto 07 Mar, 2006 ]
no nic zadecydowalem wkoncu
jutro z rana mam termin i robie to w ulterze kolo b-b

cena obejmuje:
kwasowka 50mm sr zewn
tłumik srodkowy przelot
zalozenie wszystkiego lacznie z nowym kolektorem

cena 700zl mysle ze rozsadnie zobaczymy jak wyjdzie

pozdro