Zobacz pełną wersję : Wymiary tłoczka hamulca w Civic ej9
Witam - muszę wymienić tłoczki i uszczelki w zaciskach z przodu ale nie ma nigdzie w katalogu takich. Wiem że normalnie były 54mm średnicy ale wiem że ja mam 51mm nie znam natomiast długości takiego tłoczka, Czy ktoś z Was wie jakie to sa wymiary bo mnie czas goni i muszę znaleźć zamienniki a nie mogę wyciągnąć swoich z autka bo póki ich nie rusze to będzie jeździć.
To jest Honda 6gen hatchback EJ9 a silnik D14a3
Pozdrawiam
Witam - muszę wymienić tłoczki i uszczelki w zaciskach z przodu ale nie ma nigdzie w katalogu takich. Wiem że normalnie były 54mm średnicy ale wiem że ja mam 51mm nie znam natomiast długości takiego tłoczka, Czy ktoś z Was wie jakie to sa wymiary bo mnie czas goni i muszę znaleźć zamienniki a nie mogę wyciągnąć swoich z autka bo póki ich nie rusze to będzie jeździć.
To jest Honda 6gen hatchback EJ9 a silnik D14a3
Pozdrawiam
Hej ja ostatnio zetknąłem sie z wymianą tłoczka w ej9 - zrobiłem tak ze podskoczyłem do hondy i powiedziałem ze szykuje mi sie trasa 200 km i sprawa pilna a upitoliła mi sie śruba i szczeka mi obija o felgę - strach gdziekolwiek jechać. Koleś poszedł i znalazł mi jakiś zamiennik dał do ręki uścisnął dłoń i pożyczył szerokiej drogi. Nie mieli czasu na warsztaty wiec podniosłem sam autko przed salonem na lewarku stary tłoczek w żywopłot nowy na miejsce 2 machnięcia kluczem później kolo na miejsce mały test na parkingu i w drogę. Tłoczek był minimalnie dłuższy od oryginalnego ale to akurat nie problem.
Żeby zaśmiecać nowym tematem jaki wymiar ma tłoczek w EJ1 przy hamulcach 262mm 54mm na ile bo potrzebuje to do zamówienia zestawu naprawczego ?