Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dławienie się auta-co może byc powodem?

zie4
02-04-09, 21:02
Podczas nagrzewania silnika, a dokładnie w momencie gdy wskaźnik temperatury zaczyna się podnosić do standardowej temperatury, auto zaczyna mulić, szarpać, jakby zaczęło brakować paliwa. Trzeba popuścić gazu żeby się zagrzało do końca i wtedy wszystko wraca do normy. Ten objaw trwa około 15 sekund za każdym razem jak auto się nagrzewa. Robiłem samodiagnostykę, ale nie pokazuje żadnego błędu, więc myslę że to jakaś część mechaniczna. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Honda Civic VI D16Y7

sava_1124
02-04-09, 21:30
Ja tak mialem w moim b2 ale u mnie bylo to spowodowane zasysaniem cieplego powietrza. Teraz kiedy juz zaciaga powietrze z pod zderzaka to jest ok wiec moze zasysa cieple powietrze tak przynajmniej mi sie wydaje:confused:

vati89
02-04-09, 22:04
Może ssanie się za szybko wyłącza i mieszanka jest zbyt uboga? Nie wiem jak Ci pomóc bo "trochę" różni się d13b2 od Twojego silnika..

zie4
03-04-09, 09:57
To szarpanie występuje tylko podczas podnoszenia się wskazówki do góry i trwa około 20 sekund. Po tym czasie autko śmiga bardzo dobrze.

zie4
14-06-09, 20:58
Czy ktoś jeszcze miał podobny problem z szarpaniem przy rozgrzewaniu silnika?

vati89
14-06-09, 21:22
Widzę że dalej problemy? Auto było u tych mechaników co pisałem? Może sprawdź elektrykę - kable WN, palec, kopułkę, cewkę, przeczyść silniczek krokowy, sprawdź wszystkie filtry. Zawory były regulowane? Zapłon sprawdzany? Może coś w wydechu jest wydmuchane i przytyka wydech? Kurcze tyle możliwości jest;) Gorzej jeżeli to pojawia się zawsze w danym momencie bo to co ja pisze dawało by raczej ciagłe problemy lub przypadkowe.
Pozdrawiam ;)

DjMariush
14-06-09, 21:47
Dziwne,dziwne. Rozumie,ze reset po samodiagnostyce zrobiles?

Skoti
15-06-09, 10:14
przeczyscić wtryski też można spróbować